• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do Prievidze sa vracia známe meno. Po dlhotrvajúcich rokovaniach sa klubu BC Prievidza v piatok večer podarilo podpísať kontrakt s kanadským hráčom Alonzom Walkerom, ktorý v našom tíme pôsobil v minulej sezóne.

Walker sa prezentoval výbornými výkonmi a patril k lídrom tímu. Zároveň zaznamenal absolútny ligový rekord v užitočnosti, keď si na domácej palubovke v zápase proti Komárnu pripísal 31 bodov, 20 doskokov a 8 asistencií. Index jeho užitočnosti sa v tomto dueli zastavil na rekordnej hodnote 59. Celkovo mal v drese BC Prievidza v 29 zápasoch priemery na úrovni 12,9 bodu a 10,6 doskoku. Alonzo sa pripojí k tímu v nasledujúcich dňoch. K návratu Alonza Walkera sa vyjadrili členovia vedenia klubu Peter Zvara a Roman Kováčik, ktorí v poslednom období intenzívne pracovali na možnom príchode tejto veľkej posily.

Peter Zvara: "Alonza sme sa pokúšali udržať už na konci minulej sezóny, ale vzhľadom na jeho štatistiky v našej lige mal ďaleko lukratívnejšie ponuky, či už z Kanady alebo potom z Islandu, ktoré sme nedokázali dorovnať. Keďže sa ale jeho angažmán na Islande skončil, kontaktovali sme ho znova a po naozaj dlhotrvajúcich rokovaniach sa nám podarilo dospieť k dohode. Veríme, že "Zo" opäť zapadne do tímu a podobne ako v predošlej sezóne bude patriť medzi opory nášho celku. Nateraz už neplánujeme ďalšie zmeny a toto je káder, s ktorým budeme bojovať o čo najlepšie umiestnenie."

Roman Kováčik: "Priznám sa, že to nebolo ľahké, ani lacné, ale preto musíme ešte tvrdšie pracovať a osobne som veľmi rád, že sa nám podarilo po náročnom rokovaní dohodnúť a "Zo" bude znova obliekať náš dres. Je to výborný hráč a skvelý človek a teší ma, že z viacerých možností si predsa len vybral náš klub. Je to dôkaz, že sa spoločne s Peťom a všetkými ďalšími ľuďmi v klube snažíme. Chceme byť lepší a veríme, že sa to prejaví ako na výsledkoch, tak aj návštevnosti na zápasoch, ktorá je stále najvyššia v lige, za čo sme veľmi vďační."

Highlighty staronovej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: Lukáš Droppan