• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Je tu ďalšia dobrá správa pre priaznivcov Patriotov. Zo zostavy, ktorá získala prednedávnom majstrovský titul, si vedenie klubu zabezpečilo služby Bena Kováča.

Pre reprezentanta Luxemburska, ktorý však má aj slovenskú národnosť, to bola významná a hlavne pozitívna zmena v jeho basketbalovej kariére pred sezónou 2022/2023. 23-ročné krídlo si premiérovo vyskúšalo medzinárodnú súťaž pod hlavičkou FIBA a dosiahlo tiež prvý individuálny úspech – zisk majstrovského titulu. Pôsobenie v Niké SBL a fungovanie v podstate doma si pochvaľoval a zavážilo pri rozhodovaní, čo ďalej. „Už dlhšiu dobu to bolo jasné, celkom ma to lákalo vrátiť sa. Chcel som si ešte pozrieť podmienky, ale vedel som, že keď ma tím a vedenie chce, tak by som rád zostal. To sa hneď aj ukázalo. Teším sa. Veľmi som bol spokojný, dobre ma privítali v Leviciach, od hráčov, vedenia, po fanúšikov, čiže to bolo ľahké zostať tu ďalšiu sezónu. Som rád, že som mohol byť súčasťou historicky jedného z najlepších tímov na Slovensku. Bol to náročný, ale super prvý rok v Leviciach. Stále máme veľké ambície, opäť budeme favoritom na zisk titulu a pokúsime sa vyhrať súťaž tretiu sezónu po sebe. Zápasy v Európe boli skvelým zážitkom, myslím si, že sa môžeme dostať ešte ďalej. Verím nám. Teším sa na najlepších fanúšikov na Slovensku,“ zdôvodnil Kováč, prečo zostáva s Patriotmi.

Druhé miesto na Federálnom pohári, finále Slovenského pohára, účinkovanie v kvalifikácii Ligy majstrov, skupinovej fáze Európskeho pohára, no najmä zisk ligového zlata, prvého v Kováčovej kariére, to všetko stihol v uplynulých mesiacoch s Levicami. Cez 55 odohraných zápasov, priemer viac ako 8 bodov a 4 doskoky, v prvom rade obrovská bojovnosť a energia, to všetko zdobilo ďalšieho pokračujúceho Patriota. „Energia, s ktorou prichádza Ben na palubovku, robí rozdiel a to, že zostáva v našom tíme, je veľké pozitívum. Myslím si, že po adaptácii v prvom roku, u nás bude v ďalšej sezóne ešte výraznejší a skúsenosti zúročíme v nasledujúcej sezóne,“ myslí si kouč Levíc Michal Madzin.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan