• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V Handlovej pokračujú prípravy na blížiacu sa súťažnú sezónu 2023/2024. Na súpisku Baníka pomaly pribúdajú noví hráči a manažment klubu nenecháva nič na poslednú chvíľu.

Druhou zahraničnou posilou "zeleno-čiernych" sa stal litovský basketbalista Tomas Balčiunas. 204 cm vysoký center vo svojom juniorskom veku, dve sezóny pôsobil v slávnom veľkoklube Real Madrid a je bývalým mládežníckym reprezentantom Litvy vo všetkých vekových kategóriach.

"Som nesmierne rád, že sa nám podarilo získať mladého, profesionálneho a ambiciózneho hráča. Verím, že Tomas nastaví výkonnostnú latku v tíme veľmi vysoko. Je to typ hráča, ktorý dokáže strhnúť celý kolektív. Je mladý a dravý, nazval by som ho tvrdým produktom litovskej basketbalovej školy. A práve tvrdosť budem od neho, najmä v podkošovom priestore očakávať. V útoku zas verím v jeho inteligenciu. Pevne dúfam, že svojou kvalitou a dravou povahou prispeje k vybudovaniu dobrého kolektívu a do šatne prinesie tímového ducha," zhodnotil handlovský lodivod Nenad Miloševič.

23-ročný rodák z mesta Kupiškis v predchádzajúcej sezóne pôsobil v domácej súťaži. Obliekal dres tímu KK Atletas Kaunas, ktorý v litovskej NKL obsadil spomedzi štrnástich celkov siedme miesto. Pravidelne nastupoval v základnej päťke a patril k hlavným oporám svojho tímu. Za Atletas odohral spolu 43 zápasov a vytvoril si v nich solídne štatistiky. Na palubovke trávil v priemere 24,6 minúty na zápas, zaznamenával 12,3 bodu, 6,3 doskoku a 1,2 asistencie.

"Som veľmi vďačný za príležitosť, ktorú som dostal od Handlovej. Tréner a manažment klubu už v tomto období tvrdo pracujú, aby pripravili tím na novú sezónu. Príde mi to vysoko profesionálne a aj to je jeden z dôbodov, prečo som sa pre Handlovú rozhodol. O slovenskej lige som počul od svojich litovských priateľov, ktorí v nej pôsobili. Rozprávali mi o nej len tie najlepšie veci. Už teraz sa teším na nových spoluhráčov a na to, ako sa pustím do práce. Moje ciele sú jasné a jednoduché. So svojim novým tímom chcem vyhrať čo najviac zápasov a pracovať na osobnostnom raste," vyhlásil Tomas Balčiunas.

Highlighty novej posily Handlovej: 

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: krepsinis.net