• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Podľa očakávania sa pri skladaní tímu najskôr kluby zameriavajú na Slovákov, rovnakou cestou sa vydalo aj Komárno. Prvou hráčskou posilou v rámci príprav na novú sezónu sa stal člen širšej reprezentácie Slovenska Juraj Páleník.

Pre 23-ročného krídelníka to bude v podstate premiéra v Niké SBL, v sezóne 2016/2017 sa len na krátko objavil na súpiske VŠEMvs Karlovka Bratislava. Inak sa pohyboval hlavne po českých palubovkách, najskôr v Prostějove, neskôr v Ostrave a Opave. Vyskúšal si Európsky pohár FIBA a Ligu majstrov, vo svojej zbierke má striebro. „Som veľmi rád, že Juraj podpísal s Komárnom. Je to hráč, ktorý má v prvom rade vysokú streleckú kvalitu a do svojho družstva som ho chcel aj v predchádzajúcej sezóne. Má za sebou celkom slušný rok v Slavii Praha. Verím, že bude veľkým prínosom pre družstvo a teším sa na spoluprácu,“ okomentoval prvú komárňanskú posilu tréner Krunoslav Krajnovič.

V predchádzajúcom ročníku sa upísal nováčikovi českej najvyššej súťaže – Slavii Praha. Kariérne to bola pre neho najlepšia sezóna, priemerne v zápasoch mával takmer 7 bodov a 3 doskoky. "Rozhodnutie bolo veľmi ťažké a zdĺhavé. Osobne som veľmi dlho premýšľal nad tým, či sa vrátim späť na Slovensko alebo zostanem v Česku. Rozprával som sa s ľuďmi zo Slavie Praha, hlavne s Pavlom Pumprlom. Mám vo svojom okolí ľudí, ktorým dôverujem a ich názor ma zaujíma a myslím si, že dosť pomohli. Niektorí mi vraveli, že nie je úplne dobré, keď sa o tom rozprávam s inými a je to moje rozhodnutie, ale som proste taký. Veľa ľudí vie, že kým sa rozhodnem, tak to netrvá krátko. S Komárnom sme dlho rokovali a som rád, že sme sa dohodli na rozumných podmienkach, ktoré zohľadňujú aj moje zdravie. Zo slovenských klubov mali pre mňa najlepší koncept a po telefonátoch s Bobanom Tomičom a trénerom Krunoslavom Krajnovičom som sa rozhodol. Očakávam hlavne dobrú tímovú chémiu na ihrisku, pretože aj z mojich menších skúsenosti viem, že bez toho sa výsledky dosiahnuť nedajú. Ďalej určite herný posun a väčšiu všestrannosť. Po bronze a striebre azda Komárno ani nemôže mať nízke ciele, ale určite bude dôležité, aby sme nehrali individualisticky, to neznášam a aby sme sa našou hrou bavili, pretože vo všeobecnosti strašne nerád robím veci, ktoré ma nebavia," uviedol samotnný hráč dôvody k podpisu s "diablami".

Zdroj: Facebook BC Komárno

Foto: Facebook