• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Posledným Slovákom v zostave Miloševičovej družiny sa stal 19-ročný rodák z Bratislavy, Samuel Bolf. Ten si miestenku na súpiske „baníkov“ zabezpečil po absolvovaní prvého týždňa predsezónnej prípravy.

Pre odchovanca bratislavského BSC pôjde o debut na profesionálnej úrovni. 185 cm vysoký „combo-guard“ začínal s basketbalom v roku 2010 a po súčasnosť prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami v domovskom klube. V drese BSC sa predstavil na niekoľkých finálových turnajoch majstrovstiev SR a na palubovke bol vždy oporou svojho tímu. Prechod do mužskej kategórie nebude ľahký, no tréningový proces pod taktovkou Nenada Miloševiča zvláda. A práve srbský lodivod si talentovaného mladíka do Handlovej povolal. „S trénerom Miloševičom som po prvý raz prišiel do kontaktu predvlani, na letnom kempe v Senci. Pod jeho vedením som absolvoval niekoľko kvalitných tréningov a jeho prístup k mladým hráčom bol vysoko profesionálny. Tréningy mali kvalitu a svojich zverencov dokázal motivovať k skvelým výkonom. Už vtedy som si všimol, že sa zameriaval na každý jeden detail pohybovej, ale i hernej prípravy. Pod jeho taktovkou som odhalil, v čom sú moje slabiny a na čom musím viac pracovať. Je vynikajúcim motivátorom aj v tréningovom procese s tímom Handlovej. Myslím si, že pokiaľ budeme všetci dodržiavať jeho pokyny, Handlová môže v blížiacej sa sezóne dosiahnuť veľa,“ zamyslel sa mladý handlovský debutant.

Cesta do mužského basketbalu nebola pre mladého Bratislavčana jednoduchá, dá sa povedať, že v istých fázach aj poriadne tŕnistá. Konkurencia na slovenskom basketbalovom trhu je veľká a dosiahnutie vytýčených cieľov si vyžaduje tvrdý tréning a trpezlivosť. To sa týka aj handlovského rozohrávača, ktorý nám prezradil, ako sa dostal do hľadáčika trénera Miloševiča. „Po spomínaných skúsenostiach s trénerom Miloševičom som mal veľkú túžbu pracovať pod jeho vedením i v budúcnosti. Dnes môžem skonštatovať, že sa mi táto túžba vyplnila. Ďakujem za to pánovi trénerovi Dušanovi Živickému, ktorý mi pred časom dohodol s trénerom Miloševičom individuálnu prípravu. Bonusom bolo, keď ma neskôr oslovil s ponukou prestupu do Handlovej. Po prvý raz v živote sa tak predstavím na súpiske ligového tímu. Poďakovanie patrí aj vedeniu MBK Handlová, ktoré mi dalo príležitosť obliekať dres tohto tradičného slovenského klubu. Preto som nad ponukou ani na okamih nezaváhal a s manažmentom Baníka som sa dohodol prakticky okamžite. Pôsobenie v Handlovej považujem za veľký posun a doterajší vrchol vo svojej kariére. Teraz to mám už iba vo vlastných rukách a iba na mne záleží, ako sa Handlovej a trénerovi Miloševičovi odvďačím,“ skonštatoval Bolf.

V čase rozhovoru mal mladý handlovský debutant za sebou úvodných desať dní predsezónnej prípravy a rovnaký čas strávený s novými spoluhráčmi. Počas rozhovoru bola jeho hráčska zmluva ešte horúca a radosť na svojej tvári neskrýval. Ešte pred tým, ako mohol túto novinu oznámiť svojim najbližším, nám popísal svoje prvé dojmy z tréningu, ale i hráčskej kabíny „Aj toto krátke obdobie hodnotím pozitívne. Ide o kvalitné tréningy, pod vedením profesionála. Intenzita jednotlivých tréningových prvkov je nastavená ideálne a už po prvom týždni som mohol skonštatovať, že som sa rozhodol dobre. V handlovskej šatni som sa stretol s mnohými skvelými basketbalistami a tak si uvedomujem, že tu je konkurencia vysoká. Ako mladý hráč a fanúšik basketbalu som v najvyššej súťaži registroval najmä Braňa Pipíšku, s ktorým som sa ale doposiaľ osobne nepoznal. V šatni som sa stretol aj s kamarátom Marekom Vranským, s ktorým som absolvoval niekoľko tréningov v bratislavskom BSC. Celkovo hodnotím partiu v šatni za skvelú, tímová chémia v nej nechýba a všetci máme chuť pracovať. Na svoju premiérovú sezónu pod ligovými košmi sa veľmi teším,“ uzavrel Samo Bolf.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: PP