• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Celé leto sa čakalo, kde minuloročný slovenský líder SBL-ky v doskokoch (11,3), blokoch (2,5) i bodoch (11,4) napokon zakotví. Slovenský reprezentant Michael Fusek sa nebránil tým, že chce ešte vyskúšať zahraničie, basketbalové sudičky mu však napísali inú cestu, a tak bude populárny „Fuso“ aj v sezóne 2023/24 obliekať dres Spišských Rytierov.

„Po dobrej sezóne som veril tomu, že si nájdem zahraničný angažmán, ktorý by dával zmysel mne i potencionálnemu novému klubu. Mal som dve konkrétne ponuky z poľskej najvyššej súťaže, no v reprezentačnom zápase proti Albánsku som dostal silného 'koňara', ktorý ma vyradil na 3 - 4 týždne. Zahraničné kluby príliš nechcú riskovať so zranenými hráčmi a tak z toho napokon nebolo nič. Mal som férovú dohodu s Rytiermi, že ak ostanem na Slovensku, tak jedine u nich a som napokon rád, že boli trpezliví a že sme sa dohodli. Verím, že zo zranenia sa vystrábim čo najskôr, a že sa už onedlho zapojím do ostrej prípravy. Pozorne som sledoval spišské aktivity na hráčskom trhu, myslím si, že legionárov trafili funkcionári dobre. Navyše pokope ostala celá slovenská kostra tímu, čo ma veľmi teší. Osobne chcem hrať ešte lepšie ako uplynulú sezónu a určite chceme zaútočiť na slovenský titul. Dúfam, že pomôžem výrazným dielom k naplneniu cieľov, ktoré sme si vytýčili,“ opísal svoj návrat pod novoveské koše Fusek.

223 cm vysoká „veža“ urobila týmto rozhodnutím radosť aj slovinskému trénerovi Rytierov Teovi Hojčovi. „Fusek bol našou prioritou. Vedeli sme, že má zahraničné ambície, čomu plne rozumiem, no boli sme trpezliví dali sme mu ponuku a čakali sme. Trochu to trvalo a mne to robilo vrásky na čele, pretože s 'Fusom' musíte vedieť , aký chcete hrať basket a musíte tomu prispôsobiť aj výber spoluhráčov. Ale je tu, ja sa veľmi teším na ďalšiu spoluprácu a som presvedčený, že nám pomôže,“ skonštatoval Hojč.

A vyjadrenie pridal aj GM Rytierov Michal Búza: „Mňa veľmi teší, že sme udržali slovenskú kostru tímu. 'Fuso' bol posledným dielikom v slovenskej mozaike tímu a nepochybujem, že zapadne do dobre známeho súkolia. Trocha sa to naťahovalo, ale ja som v kútiku duše veril, že ostane u nás a tak sa aj napokon stalo. Káder je takmer uzavretý, ešte hľadáme posilu na jeden post, snáď budeme už onedlho v plnej zbroji pripravení bojovať za Spišskú Novú Ves.“

Zdroj: spisskirytieri.sk

Foto: Barbora Klorusová