• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalový Inter vstúpil počas uplynulého týždňa do predsezónnej prípravy. Už v pondelok sa stretli nové akvizície aj známe tváre, aby spoločne začali zarezávať pod taktovkou trénera Danila Rakočeviča a jeho nového (hrajúceho) asistenta Gorana Bulatoviča. Teraz sa však k A-tímu pridáva ešte jeden talentovaný basketbalista, stále len 16-ročný Martin Pospíšil, mládežnícky reprezentant Slovenska.

Syn známeho basketbalového kouča patrí medzi najvýraznejšie talenty ročníka 2006. Na Interi hrával predtým, než sa vlani rozhodol vyskúšať si pôsobenie v USK Praha. Teraz sa mladý krídelník, ktorý v septembri oslávi 17. narodeniny, vracia do dobre známeho prostredia. „Príchod Martina Pospíšila tiež ukazuje, ako funguje Inter. Myslím, že zavážilo, čo videl a aj preto sa rozhodol vrátiť do Interu. Ak bude pracovať, potenciál hrať basketbal profesionálne má. Má aj basketbalové ambície, čo je tiež veľmi dôležité. My, ako klub, mu ako každému mladému Slovákovi chceme pomôcť. Čaká ho ešte veľa roboty, no na konci môžeme byť radi, že ďalší mladý talentovaný Slovák je v Interi. Prajem mu, aby si čo najrýchlejšie zvykol na všetko okolo a čo najskôr tak mohol potvrdzovať svoj potenciál,“ povedal o novej tvári tréner Rakočevič.

K návratu na Pasienky sa vyjadril aj mladý basketbalista: „Návrat do Interu pre mňa znamená možnosť vstúpiť do seniorskej úrovne basketbalu, čo momentálne považujem za kľúčové pre môj ďalší rozvoj. Na Interi sa mi vždy páčilo, že má vždy iba najvyššie ciele a snaží sa dostať z každého hráča jeho maximum. Som rozhodnutý na sebe tvrdo pracovať a využiť každú sekundu na ihrisku. Nedá mi na záver nespomenúť, že sa mimoriadne teším na atmosféru na nových Pasienkoch, kde hrať bolo pre mňa vždy čímsi špeciálnym.“

Inter už pred Pospíšilovým návratom oznámil, že nateraz má kompletný káder. V predchádzajúcich týždňoch a mesiacoch postupne oznamoval jedno meno za druhým. Počnúc spomínaným čiernohorským trénerom Rakočevičom. Potom prišla správa, že na Pasienkoch bude pokračovať čiernohorský veterán Goran Bulatovič, ďalší veterán Marek Kozlík a popri nich aj nádejní odchovanci Róbert Hudec a Viliam Ďurečko. Prvou zahraničnou posilou sa stal Američan Dante Moses a následne pribudol aj jeho krajan Braxton Bertolette. Ďalším do partie bol člen širšieho kádra našej reprezentácie Milan Szabó, ktorý sa vracia zo štúdií v USA. Novým menom bol na sklonku júna bosniansky podkošový hráč Gojko Sudžum a po ňom nasledovala správa, že klub sa dohodol na ďalšej spolupráci aj s Martinom Kollerom, Richardom Ondrušom a Marošom Golianom. K družstvu sa po doliečení ramena pripojí aj ďalší mladík Daniel Koller. Pred Pospíšilom bol posledným oznámeným menom Chorvát Ozren Pavlovič.

Zdroj: bkinter.sk

Foto: fiba.basketball