• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V úvode tohto ročníka sa nám lepí smola na päty. Našu súpisku zasiahlo ďalšie zranenie a prichádza tak k vynútenej hráčskej zmene.

Svoje účinkovanie v tíme BC Prievidza končí americký podkošový hráč Alou Dillon. Ten prišiel do Prievidze odštartovať svoju profesionálnu kariéru a v úvode prípravy podal veľmi dobré výkony, no vzápätí ho začali prenasledovať zdravotné problémy. Do zostavy sa vrátil až na ostrý štart ligy, ale jeho výkony ovplyvňovalo zranenie a ukázalo sa, že má vážnejšie problémy. Viac prezradil športový riaditeľ Matthias Haufer.

"Túto sezónu nás dosť trápi smola so zraneniami. Po Marekovi Jaššovi, Brandonovi Knapperovi a Romeovi Crouchovi, ktorý sa snáď čoskoro vráti do akcie, máme teraz štvrtého hráča so zranením. Alou Dillon vynechá väčšiu porciu času so zranením chrbta. Na základe toho sme sa rozhodli vzájomne ukončiť kontrakt. Avšak Alou tu zanechal veľmi dobrý dojem ako človek a tak sme mu dali možnosť, aby časť rekonvalescencie absolvoval ešte v Prievidzi, s čím súhlasil. Tu sa preto chceme poďakovať aj lekárom a našej fyzioterapeutke za ich spoluprácu a pomoc," uviedol Haufer a doplnil ho Saša Jankovič, ktorý rovnako ocenil Dillonovu ľudskú stránku a prístup.

"V prvom rade chcem poďakovať Alou Dillonovi za prácu odvedenú v Prievidzi a prajem mu do budúcnosti všetko dobré v jeho ďalšom pôsobisku. Je to super chalan, ale od začiatku sezóny mal problémy so zraneniami a momentálne nie sme v situácii, aby sme mohli čakať ďalšieho dlhodobo zraneného hráča. Preto sme boli nútení urobiť zmenu," dodal Jankovič.

Na uvoľnené miesto na súpiske teraz prichádza 31-ročný ukrajinský krídelník Oleksandr Belikov (201 cm a 105 kg). Toho dobre pozná práve náš hlavný tréner Saša Jankovič, ktorý pracoval s Belikovom počas minulej sezóny v českom klube NH Ostrava, kde obaja pôsobili. Belikov dosiahol v Ostrave v 25 zápasoch na priemery 9.4 bodu, 4.2 doskoku a 1.4 asistencie. Predtým hrával v ukrajinskej najvyššej súťaži, kde si napríklad zahral aj v pohárovej Európe a tiež reprezentoval Ukrajinu na medzinárodnom fóre (U16, U20), no debut už absolvoval aj v mužskej reprezentácii.

"Saša Belikov nám prinesie skúsenosť, energiu a atletickosť. Spolupracovali sme spolu v Ostrave a som veľmi šťastný, že sa nám podarilo priniesť hráča so skúsenosťami z Ligy majstrov či reprezentácie Ukrajiny. Saša je veľký bojovník ochotný spraviť všetko pre tím a víťazstvo. Som presvedčený, že si ho prievidzskí fanúšikovia obľúbia," predstavil novú posilu tréner Jankovič.

Belikov pritom bol na začiatku tejto sezóny členom širšieho kádra EuroCupového mužstva SC Prometey, ale napriek tomu uprednostnil pozíciu v našom tíme, čo potvrdzuje Matthias Haufer: "Je to veľmi skúsený krídelník. Vybral si BC Prievidza pre významnejšiu úlohu v tíme oproti lepším finančným podmienkam v Eurocupovom klube SC Prometey, čo podľa mňa veľa hovorí o jeho charaktere. Navyše už funguje spojenie medzi ním a naším trénerom Sašom Jankovičom, keďže Belikov hral v minulej sezóne pod Sašom Jankovičom v Ostrave v rámci českej NBL. Už tak dobre vieme, čo môžeme čakať od našej novej posily. Bude lídrom a vzorom pre mladých hráčov, lebo on už hral na úrovni, kam sa naši mladí chlapci raz chcú dostať, teda v súťažiach ako EuroCup alebo basketbalová Liga majstrov FIBA. Saša Belikov vie, ako vyhrať na vyššej úrovni. Veríme, že sa zopakuje scenár ako pri Crouchovi alebo Lairym, ktorí nám hneď po príchode dokázali pomôcť a boli platnými hráčmi," zakončil Haufer.

Saša Belikov po uzatvorení kontraktu prejavil veľký záujem o to, aby čo najskôr pomohol novým spoluhráčom a v najkratšom možnom čase dorazil do Prievidze. Dnes už cestuje s naším tímom do hlavného mesta, kde nás čaká o 17:00 stretnutie s Interom Bratislava. 

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: fiba.basketball