• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už počas najbližšieho víkendu sa uprú zraky basketbalových fanúšikov do Prievidze, kde sa od piatkového dopoludnia začnú boje o Budiš Slovenský pohár 2016.

V poradí 21. ročník napíše počas prvého februárového víkendu Slovenský pohár. Aj v tomto roku sa stala generálnym partnerom podujatia minerálna voda Budiš. Tohtoročná edícia prináša niekoľko podstatných zmien, tou najdôležitejšou bola garantovaná miestenka pre tím z nižšej súťaže, ktorý však musel prejsť kvalifikačným sitom. Víťazom kvalifikačného cyklu sa podľa očakávania stal tím Lučenca, ktorý vo finále porazil košické béčko. Zbytok tvorí prvých sedem tímov po 18. kole základnej časti. „Slovenská basketbalová asociácia v spolupráci s Eurovia SBL sa rozhodla v tomto roku zmeniť formát, aby posilnila možnosti účasti širšieho počtu družstiev, prinavrátiť pôvodnú hodnotu tohto formátu z histórie a zdvihnúť kvalitu podujatia. Veľmi citlivo sme vybrali miesto, nakoniec sme sa rozhodli pre Prievidzu kvôli organizačným schopnostiam a fanúšikovskemu zázemiu. Dúfam, že Budiš Slovenský pohár bude mať vyššiu kvalitu ako po minulé roky,“ povedal pred podujatím prezident SBA Pavel Bagin.

Pre Prievidzu ide o premiérovú organizáciu Slovenského pohára. „Sme radi, že minerálnej vode Budiš sa osvedčilo minuloročné spojenie so Slovenským pohárom a išli do spolupráce aj teraz. V spolupráci so spoločnosťou Funnysport pracujeme na tom, aby bol Budiš Slovenský pohár špičkovo pripraveným podujatím. Pre zvýšenie atraktivity podujatia získa víťaz Budiš Slovenského pohára odmenu 2000€. Diváci sa tak môžu tešiť na kvalitné basketbalové súboje,“ povedal k podujatiu manažér BC Prievidza Martin Boško. Hneď na úvodný štvrťfinálový zápas prídu podporiť basketbalistov žiaci a študenti z prievidzských škôl.

Priame prenosy z trojdňového basketbalového zápolenia odvysiela internetová televízia huste.tv. Lístky na podujatie si môžete zakúpiť prostredníctvom siete Predpredaj.sk, jednodňová vstupenka stojí 4 € a trojdňová výjde na 10 €.

Budiš Slovenský pohár 2016 - TV spot:

FOTO: PETER IVANOVIČ