• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po piatich mesiacoch sa presúvame z bojov v rámci základnej časti do najdôležitejšej časti sezóny – play-off. Poďme sa pozrieť na všetky podstatné informácie pred začiatkom vyraďovacích bojov.

 

Základná časť po 36. kolách spoznala ďalší postup na ceste za titulom. Známe sú štvrťfinálové dvojice a tiež, že pre Spišskú Novú Ves sa sezóna skončila. Postupne vám ešte pred samotným začiatkom play-off duelov priblížime v našich preview každú štvrťfinálovú dvojičku, ktoré odštartujú spoločne v sobotu 5. marca. Dodávame, že štvrťfinálové boje sa hrajú na tri víťazné zápasy a hrá sa tradičným systémom streda-sobota. Kto na seba narazí vo štvrťfinále?

 

BC Prievidza (1) – MBK SPU Nitra (8)

Nitrania sú po ročnej prestávke opäť v play-off, kde vyzvú aktuálneho vicemajstra a víťaza základnej časti. Zverenci Miljana Čuroviča však ešte pred prvým štvrťfinálovým súbojom odohrajú Final Four Alpsko-adriatického pohára. Mohlo by sa zdať, že to môže byť pre Prievidzu miernou nevýhodou, ale v poslednom kole základnej časti sa ukázalo, že aj mladíci u Baníkov sa dokážu úspešne chopiť šance. Ako moc zamiešajú karty zverenci Petra Semana?

 

BK Inter Bratislava (2) – VŠEMvs Karlovka Bratislava (7)

Obľúbené bratislavské derby pokračuje aj v play-off. Pre Karlovku je ich mestský rival asi osudovou záležitosťou, či už na pohári alebo v minuloročnom štvrťfinále sa totiž tieto dva celky pravidelne stretávajú. Zhodou okolností aj oni sa stretli v poslednom kole základnej časti. Podarí sa konečne Karlovke zdolať svojho slávnejšieho rivala?

 

MBK Rieker Com-Therm Komárno (3) – BK Iskra Svit (6)

Úradujúci majster začne púť za obhajobou z tretieho miesta, za čo môže vďačiť práve ich štvrťfinálovému súperovi. Svit totiž ako druhý tím v sezóne uspel na levickej palubovke a obral Patriotov o tretie miesto. Podtatranci chytili vo februári formu, na Budiš Slovenskom pohári zdolali svojho rivala v boji o semifinále a v závere základnej časti šokovali fanúšikov Levíc. Rozhodne v tejto sérii výhoda domáceho prostredia?

 

BK Levickí Patrioti (4) – KB Košice (5)

Z tabuľkového, ale aj výsledkového hľadiska pôjde o najzaujímavejšiu sériu. Na jednej strane sú Levičania, ktorí sú najpozitívnejším prekvapením sezóny a tímom s excelentnou formou v domácom prostredí. Na strane druhej je ambiciózny nováčik, ktorý je takmer tri týždne bez súťažného duelu. Bilancia hovorí mierne v prospech Košíc, ale v tejto sérii možno len ťažko hľadať papierového favorita. Kto z ambicióznych celkov skončí svoju púť ešte pred súbojmi o medailu?

FOTO: PETER PENIAŠKO