• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Štvrťfinálový súboj Alpsko-jadranského pohára medzi MBK Rieker COM-therm Komárno a BK Levickí Patrioti napíše svoju druhú kapitolu. V tej prvej zvíťazili Levičania rozdielom šiestich bodov (86:80). Kto napokon pôjde ďalej zo slovenského súboja?

MBK Rieker COM-therm Komárno - BK Levickí Patrioti

Mestská športová hala, pondelok 30. januára o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Pavel Fuska, Igor Pipíška, Tomáš Doušek

Čo je potrebné vedieť: Prvé stretnutie, ktoré bolo zároveň aj súbojom 25. kola Eurovia SBL dopadlo lepšie pre Patriotov. Na domácej palubovke si po dramatickej koncovke vybojovali sľubný náskok šiestich bodov. Aj napriek doterajšej bilancii zo vzájomných zápasov - tri víťazstva, nula prehier, to nebudú mať na juhu Slovenska ľahké. "Obuvníci" sa dočkali vytúženého návratu Bobana Tomiča do zostavy, aj s jeho výraznou pomocou (19 bodov, 4 doskoky a 4 asistencii) si pripísali dôležitý triumf na palubovke Handlovej. Levičania natiahli víťaznú sériu už na štyri zápasy, tretí domáci triumf v rade prišiel po stretnutí s Karlovkou, ktoré zverenci trénera Tea Hojča vyhrali hladko 93:55.

Kto proti komu: Nie len Boban Tomič, ale väčšina hráčov na strane Komárna predstavuje veľké nebezpečenstvo hlavne pre svoju komplexnosť. Ako si poradia so slovinským rozohrávačom Jarvis Summers a Dejan Djokič?

Čísla, čísla, čísla: Vyrovnanosť súperov možno vyčítať aj z čísiel, Komárno dáva v priemere na zápas viac ako 86 bodov, Levičania len o bod menej. V defenzívnej činnosti sú na tom lepšie Patrioti s priemerom necelých 76 inkasovaných bodov na stretnutie, "obuvníci" dostávajú 80 bodov od súperov. 

Povedali pred zápasom:

Roman Vido (hráč Komárna): "S Levicami sme tento rok ešte nevyhrali, takže im máme čo vraciať. Vyhrá ten, kto bude viac chcieť a viac bojovať. Myslím si, že sme dostatočne namotivovaní na to, aby sme zvíťazili."

Šimon Krajčovič (hráč Levíc): "V Komárne nás čaká veľmi ťažký zápas. Komárno hrá konečne v plnej zostave a vôbec nehrajú zle. My sa však musíme sústrediť na náš výkon a snažiť sa dodržiavať predom dohodnuté veci. Musíme si dať pozor na rýchle protiútoky súpera a postrážiť si doskok."

Foto: Karol Scholtz