• 1.

    LEV Levice
    21-7 49
  • 2.

    PDA Prievidza
    18-10 46
  • 3.

    SVT Svit
    18-11 47
  • 4.

    HAN Handlová
    16-11 43
  • 5.

    KMR Komárno
    16-12 44
  • 6.

    SNV Rytieri
    15-14 44
  • 7.

    INT Inter
    11-17 39
  • 8.

    LUC Lučenec
    9-20 38
  • 9.

    NIT Nitra
    3-25 31

Inter Bratislava čaká pred odvetou prvého predkola Ligy majstrov náročná úloha. Proti švajčiarskemu Fribourgu Olympic si síce vypracoval 15-bodový náskok, ale u súpera ho nečaká nič jednoduché. „Žlto-čierni“ sú však odhodlaní uhájiť toto vedenie a zdolať v konfrontácii majstrov zástupcu švajčiarskeho basketbalu.

1. predkolo Ligy majstrov – 2. zápas:

Fribourg Olympic (Švaj.) – Inter Bratislava

/prvý zápas 67:82/

Site Sportif Saint-Leonard, Fribourg, piatok 20. septembra o 20.00 h – štatistický prenos

Inter zvládol prvý ostrý zápas novej sezóny, výhra 82:67 nad Fribourgom sa však nerodila ľahko. „Žlto-čierni“ hlavne v prvom polčase ťahali za kratší koniec, po zmene strán predviedli diametrálne odlišný výkon. „V prvom zápase sme testovali sami seba, keďže som pred stretnutím nevedel, ako budeme vyzerať. Chýbal nám Čekovský a Ihring, traja hráči mali za sebou len tri – štyri tréningy s nami. Bolo tam veľa otázok, ale v druhom polčase sme sa dostali k tomu, čo sme chceli. Bolo tam viac fyzickej hry a lepší herný rytmus, čím sme ich zlomili. Je to len prvý polčas, nebudeme veľmi oslavovať. Ak podáme takýto výkon aj vo Fribourgu, tak si zaslúžime cez neho postúpiť,“ povedal pred odvetou tréner bratislavského celku Aramis Naglič.

Na strane Fribourgu absentoval jeden z kľúčových hráčov, senegalský pivot Babacar Toure. Aj to sa podpísalo na tom, že slovenský zástupca dokázal svojho súpera v druhom polčase preskákať a presadzovať sa z priestoru pod košom. „Dlhší čas už nehrá, je to ľahký a pohyblivý pivot. Skúsený hráč, ktorý máva často double double v zápasoch. Myslím si však, že nebudú robiť veľa zmien, keďže hrajú stále s troma vysokými hráčmi,“ prezradil kouč Interu k absencii Toureho. Bratislavské družstvo tiež rieši zdravotné starosti v rámci družstva. Do prvého zápasu nezasiahol pivot Michal Čekovský a rozohrávač Mário Ihring, pred piatkom je otázny štart ďalšieho pivota Michaela Fuseka.

preview fribourg2 2

Výhoda domáceho prostredia v úvodnom stretnutí sa preto môže javiť ako veľká výhoda v tomto dvojzápase. „Mali sme výhodu, že sme prvý zápas hrali doma. Nepoznali sme sa navzájom, kto má kde silné a slabé stránky. Teraz vieme, aká je ich hra. Základom je dobre zregenerovať a pripraviť sa na zápas,“ zamyslel sa center Interu Michal Baťka.

Vypracovaný 15-bodový náskok vytvoril slovenskému majstrovi pred odvetou solídnu východiskovú pozíciu, Fribourg však už v minulosti ukázal, že dokáže otočiť aj takéto manko. V predchádzajúcej edícii Ligy majstrov sa švajčiarske družstvo predralo cez tri predkolá až do skupinovej fázy, za sebou pri tom nechalo aj oveľa kvalitnejšie tímy. „Nemôžeme kalkulovať, pretože každá kalkulácia je zlá. Ideme tam skúsiť vyhrať a podať čo najlepší možný výkon. Bude to ťažké, určite budú tlačiť. V basketbale 15 bodov je, ale aj nie je veľa. Čaká nás vo Fribourgu ťažká robota,“ dodal na záver Naglič.

Inter Bratislava si v prípade postupu do druhého predkola zmeria 26. a 29. septembra sily s nemeckým Telekom Baskets Bonn.

Foto: Fiba.basketball