• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V krátkom čase sa v Alpsko-jadranskom pohári opäť stretnú Děčín a Inter Bratislava. Český celok hrá o prvé víťazstvo v B-skupine, zástupca slovenského basketbalu by rád pridal druhú výhru do tabuľky. 

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina (streda 10. novembra o 18.00 h):

BK ARMEX Děčín (ČR) - Inter Bratislava 

K zápasu: Děčín pokračuje v nepresvedčivom vstupe do novej sezóny. "Válečníci" sa stále výsledkovo trápia, od posledného duelu s Interom Bratislava (81:88) zvíťazili len v jednom prípade. Úspech prišiel v tradičnom derby s Ústí nad Labem (83:67), inak prehrali s Kolínom (91:97), Opavou (64:92) a v sobotu s Ostravou (73:86). V tabuľke sú tak na 10. mieste z 12 tímov. V družstve prišlo aj k hráčskej výmene, konkrétne v rámci zahraničnej časti. Američana Damonteho Dodda nahradil jeho krajan s krkolomným menom - Craig Osaikhwuwuomwan. Ten už za Děčín hral počas víkendu, čiže bude k dispozícii aj pre duel s Interom Bratislava. Děčín sa pokúsi v Alpsko-jadranskom pohári vybojovať prvé víťazstvo v sezóne. Podobne ako Pardubice, tak aj oni sa museli vysporiadať s odložením zápasu pre covid. V pôvodnom termíne si nezmerali sily so Šenčurom. Obrana Interu si musí dávať predovšetkým pozor na Ty Nicholsa, Ondřeja Šišku a Matěja Svobodu. "Inter nás v prvom zápase zdolal v koncovke. V tomto stretnutí sa nám nepodaril vstup do zápasu, to chceme zmeniť. Inter sa spolieha na výkony štyroch zahraničných hráčov, z ktorých najviac vyčnieva rozohrávač z Portorika, Ivan Gandia-Rosa. Veľmi slušnú kvalitu v tomto tíme splňuje tiež Litovec Slavinska, Američan Blondin a Bosniak Jure Zubac. Chceme Interu oplatiť nedávnu prehru a udržať sa boji o postup do ďalšej fázy Alpsko-jadranského pohára," prezradil tréner Děčína Tomáš Grepl pre oficiálny klubový web. 

Situácia v B-skupine je úplne otvorená, keďže zatiaľ je v nej odohraný najmenší počet zápasov. Všetky štyri kluby sú tak stále v hre postup. Inter má aktuálne na konte jednu výhru, práve s Děčínom a jednu tesnú prehru. Proti Viedni bojovala vtedy osmička statočných, pod vplyvom únavy prišla tesná a nešťastná porážka (84:86). Čo sa týka Niké SBL, tak tam striedajú interisti lepšie výkony s horšími. Doma dokázali zdolať Levice (89:81), ale vonku tesne prehrali s Handlovou (79:84). "Žlto-čierni" sa stále musia vysporiadať s absenciou Michaela Fuseka pod košom, čím sa otvára možnosť pre ďalšie cenné skúsenosti odchovancov na súpiske tímu.  

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák