• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tento týždeň sa nesie v jeho úvode najmä v znamení Alpsko-jadranského pohára. Do akcie ide opäť Inter Bratislava, čaká ho duel na palubovke rakúskej Viedne. "Žlto-čierni" majú svoj osud v B-skupine stále vo svojich rukách.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina (streda 15. decembra o 19.00 h):

BC GGMT Viedeň (Rak.) - Inter Bratislava 

K zápasu: B-skupina je počas celého priebehu skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára asi najotvorenejšou skupinou, čo dokazuje aj aktuálna situácia. V hre o postup sú stále ešte tri tímy, Inter Bratislava, Viedeň a Šenčur. Vonku z hry je posledný finalista tejto súťaže, český Děčín. Najlepšiu pozíciu má momentálne rakúsky tím, na konte má tri víťazstvá a jednu prehru. Zhodne po dvoch výhrach a prehrách má Inter so Šenčurom. Viedenčania sa po pomalšom rozbehu rozbehli najmä v domácej súťaže, kde sú lídrom. Prehrali len v jednom prípade, aktuálne ťahajú štvorzápasovú sériu výhier (päť aj s Alpsko-jadranským pohárom). Cez víkend si celkom jasne poradili s Grazom - 98:76. Vzhľadom na výsledky a tiež tabuľkové postavenie sú v zápase papierovým favoritom. Na koho si musí dávať pozor obrana Interu? Andre Jones, Michael Hughes, Adin Vrabac, Enis Murati...zoznam je celkom dlhý, vzhľadom na šírku súpisky trénera Aramisa Nagliča. Jeho zverenci si víťazstvom zabezpečia miestenku vo štvrťfinále. 

Pred Interom je náročná skúška, ale ani prípadná prehra ho nemusí veľmi mrzieť, keďže osud má stále hlavne vo svojich rukách. O všetkom sa môže pokojne rozhodnúť až deň pred Vianocami, kedy bratislavský celok privíta slovinský Šenčur. Zverenci trénera Olega Meleščenka cez víkend zvládli mimoriadne dôležitý duel na palubovke Prievidze (79:70), aj keď nebol k dispozícii Džiugas Slavinskas. Jeho status pre stredajší zápas je v tejto chvíli neznámy. V lige je Inter na šiestom mieste, ale na štvrtý Lučenec stráca len jedno víťazstvo. Výhra na hornej Nitre by mohla povzbudiť tím na ceste do hlavného mesta Rakúska. 

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák