• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nabitý program Patriotov Levice na dvoch frontoch sa oficiálne rozbehol, aktuálny šampión Niké SBL štartuje sériu vonkajších duelov nielen v lige, ale aj v Európskom pohári FIBA. Súperom o prvé víťazstvo v tejto súťaži bude cyperský Keravnos. Prinášame vám opäť raz aktuálne informácie z tábora Patriotov.

Európsky pohár FIBA – D-skupina (streda 19. októbra o 18.00 h):

BC Keravnos Strovolou – Patrioti Levice

„Žlto-zelení“ to v uplynulých dňoch nemali jednoduché, dve prehry v rade zvýšili tlak na úspech. V televíznom zápase so Svitom sa podarilo túto mini šnúru neúspechov pretrhnúť, ale podtatranské družstvo si v Leviciach vynútilo až dve predĺženia. Počíta sa výhra, čo pred sériou duelov u súperov je mimoriadne dôležité. „So Svitom sme odohrali veľmi ťažký a dlhý zápas. Som rád, že sme ho úspešne zvládli a zdravotný stav tímu zostal rovnaký. Verím, že do nasledujúcich zápasov budeme dobre naladení. Začíname veľmi dlhú sériu vonkajších zápasov, ale pozeráme sa len na to, čo nás čaká najbližšie. O Keravnose vieme, že je to veľmi silný a kvalitný tím, s fyzickou a agresívnou obranou. Bude viacero vecí, s ktorými sa musíme vysporiadať a nastaviť hlavu tak, aby sme dokázali predviesť veci na požadovanom leveli,“ prezradil nám tréner Levíc Michal Madzin.

Cyperský Keravnos je v oveľa lepšej pozícii a forme. Čerstvý víťaz Cyperského superpohára úspešne vstúpil aj do ligového diania, keď zdolal Achilleas (95:62) a Ethu (82:74). „Na Cypre nás čaká ťažký zápas, pred týždňom vyhrali v Opave, takže budú mať kvalitný tím. Určite sa opierajú hlavne o hru ich Američanov, ktorých sa budeme snažiť limitovať. Musíme sa pripraviť na ich tvrdú obranu,“ myslí si pivot Boris Bojanovský.

DSC 8916

Najbližší súper Patriotov hral podobne ako slovenský zástupca v kvalifikácii Ligy majstrov, kde však neuspel s Benficou Lisabon. Do Európskeho pohára FIBA vstúpil úspešne, v prvom zápase D-skupiny si zobral oba body z palubovky Opavy (89:77). „Videli sme už v predošlých zápasoch, či už v kvalifikácii Ligy majstrov proti Benfice Lisabon, ktorú skoro zdolali na ich palubovke a taktiež v prvom zápase našej skupiny, ktorý odohrali na ťažkej pôde Opavy. Opäť je veľa vecí, ktoré musíme pokryť a na ktoré si musíme dať pozor,“ myslí si Madzin. Jeho tím odštartoval domácou prehrou s Balkanom (83:91), ktorá ukázala, na čom jeho zverenci musia zapracovať: „Z každého zápasu, a nielen z toho s Balkanom sa snažíme si zobrať niečo, čo nás môže do budúcna zlepšiť. Čaká nás iný súper, čiže na to sa musíme pripraviť.“

Cieľ Levičanov je jasný, potrápiť cyperský tím a v ideálnom prípade si uchmatnúť dôležité vonkajšie víťazstvo. To môže mať pri záverečných počtoch cenu zlata. „Jediná cesta k úspechu je hrať 40 minút dobrý basketbal, ktorý bude vychádzať z kvalitnej obrany. Len vtedy budeme mať šancu pomýšľať na výhru. Víťazstvo v sobotu nás určite potešili, ale spravili sme si to ťažšie, ako sme chceli. Vieme, že sme urobili mnoho chýb, ktoré sa proti lepšiemu súperovi nemôžu opakovať,“ vyhlásil Bojanovský.

DSC 8997

Nadviazať na dobré pasáže zo zápasu so Svitom a pokračovať na víťaznej vlne, to je ideálny scenár pre slovenského zástupcu v stredu večer. „Samozrejme, je to asi plán v každom zápase – mať dobrú obranu a byť koncentrovaní. Verím, že sa nám to podarí. Pre nás je dôležité urobiť všetko na maximum, aby sme po zápase boli spokojní s tým, že sme urobili všetko, aby sme boli úspešní a odohrali výborný zápas,“ dodal na záver tréner Patriotov.

Foto: Lukáš Droppan