• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po Spišských Rytieroch sa začína Alpsko-jadranský pohár už aj pre hráčov Komárna. „Diabli“ zažijú v tejto súťaži premiéru, žreb im prisúdil do C-skupiny chorvátske Škrljevo, český Kolín a na úvod rakúsky Kapfenberg Bulls. Ako vnímajú samotnú súťaž a najbližšieho súpera, to nám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

Alpsko-jadranský pohár – C-skupina (streda 19. októbra o 19.00 h):

Kapfenberg Bulls – BC Komárno

Pre Komárno je to odmena za úspešnú nováčikovskú sezónu v Niké SBL, ktorá napokon skončila ziskom prekvapujúceho, ale zaslúženého bronzu. V Alpsko-jadranskom pohári tak môžu nadviazať na MBK Rieker COM-Therm Komárno, víťaza tejto súťaže z roku 2017. Prvýkrát sme súčasťou Alpsko-jadranského pohára a od minimálne 6 zápasov, ktoré nás čakajú, očakávam, že budeme v nich reprezentovať klub a mesto Komárno, ktorému chceme ukázať, že basketbal sa sem vrátil. Chceli sme dať našim fanúšikom a hráčom možnosť zahrať si európsku súťaž. To je najdôležitejšie. Nebude to jednoduché, čaká nás cestovanie a opäť systém hrania streda-sobota,“ zamyslel sa kouč BC Zlatko Jovanovič.

Dvojica ex-hráčov Levíc Martin Danielič a Samuel Volárik už skúsenosti s touto súťažou majú, pre mnohých to bude premiéra v rámci európskych súťaží. „Myslím si, že táto súťaž nám môže pomôcť v zmysle, že budeme v zápasovom rytme a vďaka tomu môžeme zlepšovať náš herný prejav. Verím, že sa všetci vďaka tomu zlepšíme. Chceme reprezentovať Komárno najlepším možným spôsobom,“ uviedol Luka Gašič. Svoje na túto tému dodal aj jeho tréner: „Bude to pre väčšinu z nás nová skúsenosť zahrať si medzinárodnú súťaž. Môže nám to pomôcť v našom napredovaní tímu ako takého. Zahráme si proti odlišným štýlom basketbalu, čakajú nás tímy z Rakúska, Česka a Chorvátska. Tieto zápasy nám dodajú skúsenosti a vďaka tomu sa naši hráči môžu zlepšovať.“

DSC 4107

Do súťaže naskočia vonkajším zápasom v rakúskom Kapfenbergu. Miestny Bulls nemajú práve ideálny vstup do sezóny, najskôr neuspeli hneď na úvod v kvalifikácii Európskeho pohára FIBA, aby následne neuspeli v troch ligových stretnutiach v rade a tiež v úvodnom vystúpení Alpsko-jadranského pohára. Predchádzajúci týždeň prehrali s Kolínom (68:91) a doma padli s Grazom (79:81).

„Kapfenberg postavil družstvo na účinkovanie v Európskom pohári FIBA, majú 2-3 veľmi dobrých legionárov. Na súpiske majú jeden z najväčších talentov srbského basketbalu – Nemanju Krstiča. Ide o nebezpečného hráča, ktorý pokojne môže hrať na pozíciách 3 až 5. V stretnutí s nami sú favoritom. Musíme sa sústrediť hlavne na defenzívu, primárne doskoky. Kapfenberg hrá veľmi agresívne, čiže nebude to jednoduché,“ prezradil Jovanovič potenciálny recept na úspech.

DSC 5004

Ani Komárno nie je v zďaleka ideálnej hernej pohode, čo by rád ukončil práve proti Kapfenbergu. „Máme dobrú energiu, vieme už približne, ako máme hrať. Sme pripravení na stredu, očakávame ťažké stretnutie. Kapfenberg začal sezónu zle, čiže budú veľmi bojovať o to, aby konečne uspeli, hlavne keď sú doma,“ myslí si Gašič.

Čo sa týka konkrétnych cieľoch, ten tím Komárna nemá. „V každom stretnutí chceme vydať zo seba to najlepšie, nemáme tlak na seba, čo sa týka konkrétneho umiestnenia,“ vyhlásil na záver kormidelník BC.

Program BC Komárno v C-skupine Alpsko-jadranského pohára:

19. októbra o 19.00 h: Kapfenberg Bulls (Rak.) – BC Komárno

26. októbra o 17.45 h: BC GEOSAN Kolín (ČR) – BC Komárno

23. novembra o 18.00 h: KK Adra Oil Škrljevo (Chor.) – BC Komárno

30. novembra o 18.00 h: BC Komárno – Kapfenberg Bulls (Rak.)

14. decembra o 18.00 h: BC Komárno – BC GEOSAN Kolín (ČR)

21. decembra o 18.00 h: BC Komárno – KK Adra Oil Škrljevo (Chor.)

Foto: Lukáš Droppan