• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pohárové stredy s účasťou tímov Niké SBL pokračujú, po krátkej prestávke čaká Spišských Rytierov opäť vystúpenie v Alpsko-jadranskom pohári. V prestížnom súboji, navyše pred televíznymi kamerami vyzvú zverenci trénera Tea Hojča aktuálneho šampióna tejto súťaže, poľskú MKS Dabrowu Górniczu. 

Alpsko-jadranský pohár 2023/2024 - 2. kolo A-skupiny (streda 1. novembra, 19.00 h):

Spišskí Rytieri - MKS Dabrowa Górnicza

Kde sledovať:

 "Novovešťania" by v tomto období radšej prijali voľnejší program, ale s aktuálnou situáciou sa musia popasovať. Reč je najmä o zraneniach, ktoré majú veľký vplyv na ich celkové výsledky, najmä v lige. Dlhšiu dobu im absentuje dvojica Adam Antoni, Viktor Juríček a cez víkend navyše chýbal Daishon Smith. Spolu s potrestaným Michaelom Fusekom tak neuspeli v Handlovej (80:85), čo znamená, že po prvej štvrtine základnej časti obsadia Rytieri šieste, respektíve siedme miesto. "Hráme s veľmi silným mužstvom, ktoré je momentálne na 2. mieste v silnej poľskej lige. Tento rok vyhrala Dabrowa Górnicza Alpsko-jadranský pohár a v tejto sezóne vyzerajú byť ešte silnejšie. Typické pre nich je, že majú široký káder, striedajú cez zápas 10 zápasov a týmto držia tempo. Ako býva obvyklé vo svete, tak ich hlavnými hráčmi sú kvalitní legionári, ktorí majú na ihrisku aj najviac minút, ale veľmi pekne im sekundujú domáci hráči, ktorí majú svoje úlohy a poctivo a dobre ich spĺňajú. Sú vo veľkej forme, priemerne dávajú cez 100 bodov, lopta im lieta a majú 40-percentnú streľbu za 3 body, čo je samozrejme veľmi vysoká úspešnosť. Ideme sa pobiť o čo najlepší výsledok s tým, čo máme a je jasné, že priestor na minúty, keď nehráme podľa systému a našich princípov, na tomto zápase nie je. Súper žiada, aby sme hrali na našom maximme, s plnou koncentráciou a nasadením. Tiež sa musíme čo najrýchlejšie prispôsobiť na tempo, nasadenie a tvrdoť, v akej sa hrá v Poľsku a podobne kvalitných ligách," myslí si tréner Teo Hojč. 

Oslabené rady Spišiakov rozšírila pred niekoľkými dňami dôverne známa tvár, argentínsky rozohrávač Lautaro Lopez. S jeho pomocou by radi pred domácimi divákmi zaknihovali premiérový úspech v aktuálnej edícii Alpsko-jadranského pohára. Je však jasné, že to nebude jednoduchá úloha. "Tešíme na tento zápas, príde k nám kvalitný súper - víťaz z predchádzajúceho ročníka Alpsko-jadranského pohára a určite aj jeden z najlepších tímov celej súťaže. V poľskej lige chytili výborný začiatok. My sa musíme sústrediť na našu hru a nepustiť ich k tomu, aby hrali svoju hru na našej palubovke, vyvarovať sa chybám a zbytočným výpadkom, ktoré sa budú určite snažiť tresťať," povedal Dalibor Hlivák. 

DSC 5979

Dabrowa Górnicza práve na Spiši vstupuje za obhajobou celkového triumfu v Alpsko-jadranskom pohári. Medzi sezónami prišlo prirodzene v tíme k početným zmenám, jednou z hlavných je rošáda na pozícii hlavného trénera, keď sa taktovky ujal Španiel Boris Balibrea. "Alpsko-jadranský pohár chceme využiť na získavanie skúseností, neustále sa chceme zlepšovať a medzinárodné zápasy nám výrazne pomôžu. Dúfam, že budeme hrať na čo najlepšej úrovni, vyhrávať a postúpime do Final Four. Uvedomujeme si však, že to nebude jednoduché. V prvom rade musíme pochopiť, že každý nás ako obhajcov titulu bude chcieť zdolať, preto bude potrebné byť koncentrovaní," myslí si kouč Dabrowej Górnicze. 

Jeho družstvo zažíva skvelý úvod do najvyššej poľskej súťaže, aktuálne je na druhej priečke, keď na ich sily bol len doterajší suverén súťaže - Anwil Wloclavek. V súťaži ťahajú 3-zápasovú šnúru víťazstiev, vďačiť za to môžu najmä Španielovi Marcovi Garciovi (priemer cez 22 bodov na zápas), reprezentantovi Čile Nicolasovi Carvachovi (priemer double-double), Američanovi Taylerovi Personsovi (atakuje tiež priemer double-double) a jeho krajanovi Jeriaha Horneovi. 

Foto: Lukáš Droppan