• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na ligovú stratu bodov rýchlo zabudli, v Alpsko-jadranskom pohári sa im podarilo zdolať ďalšieho kvalitného súpera. Spišským Rytierom pomohol proti Ústí nad Labem nástup do prvej štvrtiny, vďaka ktorému sa odrazili k víťazstvu a hádam aj k dlhodobej stabilite výkonov.

„Novovešťania“ prehrávali len niekoľko úvodných minút, potom zobrali zápas do svojich rúk a rozdiel bol okamžite badateľný. Nielen ich fanúšikovia, ale aj nestranní priaznivci videli badateľný herný rozdiel v porovnaní so sobotňajším zápasom v Prievidzi, ktorý sa pre Rytierov skončil neúspešne.

„Trochu sme zmenili základnú päťku a rotáciu na tento zápas. Faktorov je viac a v ďalšom stretnutí to môže byť zase iné. Momentálne máme širokú lavičku a je na nás, aby sme to využili vo svoj prospech. Raz sa darí viac jednému, raz druhému. Po prehre málokedy kritizujem, lebo tak, ako aj my niekedy vyhráme nad favoritom, tak bohužiaľ, niekedy aj prehráme. To platí v podstate o každom tíme na svete, ale prístup, nastavenie a chcenie tam musí byť v každom zápase. A to si myslím, že bolo na vyššej úrovni, ako v predchádzajúcom stretnutí,“ ozrejmil tréner Spišiakov Teo Hojč zmeny v zostave a prístup jeho zverencov proti Ústí nad Labem.

Už v prvej štvrtine sa podarilo domácim vypracovať výraznejší náskok, ktorý si bez výraznejších výpadkov udržiavali po celý priebeh zápasu. Síce inkasovali od Ústí nad Labem takmer 90 bodov, ale v druhom stretnutí po sebe v Alpsko-jadranskom pohári sa mohli oprieť o kvalitnú ofenzívu.

snv usti navratka 2

„Bolo potrebné v tomto stretnutí vyhrať. Myslím si, že sme týmto nechali zabudnúť na náš hrozný výkon z víkendu. Musíme si však udržať koncentráciu v momente, keď získame dvojciferné vedenie. Celkovo som cítil, že nám to išlo, keďže sme vedeli zastaviť súpera. Je ťažké nás zastaviť, keď na to tlačíme,“ myslí si Luwane Pipkins.

Môže byť tento úspech odrazovým mostíkom k dlhodobejšiemu výsledkovému progresu Rytierov? Hlavne v Niké SBL rozhodne nie je tím na takom mieste, ako by si mnohí predstavovali, ale zdravotné problémy sú už minulosťou. „Jasné, že by sme to chceli. Je vec, ktorú som sa naučil v našej lige, a to, že nemôžeš a nemáš veľmi čas ľutovať prehru alebo oslavovať výhru. Na to idú zápasy veľmi rýchlo, proste nie je na to veľa času. Potrebuješ zostať koncentrovaní v procese, v ktorom si, riešiť veci, ktoré nefungujú tak, ako by si chcel a snažiť sa zlepšovať tak, aby si bol v najlepšej forme, keď to bude najviac potrebné,“ odpovedal tréner Spišiakov.

Foto: Barbora Klorusová