• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Do hlavného mesta Chorvátska neprišli Spišskí Rytieri v plnej zbroji, ale aj napriek týmto okolnostiam dokázali bojovať proti Dinamu Záhreb až do konca o víťazstvo. V závere už chýbali sily a svoju rolu zohrali aj problémy s faulami.

Dinamo hralo vôbec o premiérové víťazstvo v Alpsko-jadranskom pohári, „Novovešťania“ sa snažili získať tretí triumf v rade, čím by ešte viac posilnili svoje ambície na účasť vo Final Four. Stretnutie sa v prvom polčase vyvíjalo priaznivejšie pre domácich, viackrát viedli aj o 10 bodov. „Celkovo si myslím, že sme podali dobrý výkon. Dinamo si zaslúži kredit za to, ako nastúpilo do zápasu. Ako sa sily vyrovnávali, tak sme nemohli na nich tak tlačiť, pretože sme mali k dispozícii len dvoch vysokých hráčov,“ vrátil sa k zápasu rozohrávač Spišiakov Daishon Smith.

Rytierom chýbalo až trio hráčov – Ivan Židzik, Tomáš Mrviš a Viktor Juríček. Aj v užšej rotácii ale po prestávke našli recept na súpera, čoho výsledkom bolo vedenie o 8 bodov. Dlho však tento úsek netrval, ešte do konca tretej štvrtiny o celý náskok prišli. „Mrviš a Juríček chýbali kvôli zdravotným problémom. Dúfam, že sa nám čím skôr vráti. Mali sme menšiu rotáciu, ako tomu bolo v predchádzajúcich zápasoch a práve teraz nám to možno chýbali kvôli náročnej ceste a problémom s faulami. Po pomalšom začiatku sme v druhom polčase chytili dobré momentum, ale vlastnými chbami sme ho aj stratili. Súper využil svoju rotáciu a skúsenosti, na konci to bolo o dvoch loptách a bola možnosť aj vyhrať,“ myslí si tréner Teo Hojč.

20231122 IMG 5382

Pozitívom bolo, že z 12-bodového manka, necelé 4 minúty pred koncom, sa zástupca Niké SBL dokázal vyhrabať a ešte zdramatizovať boj o víťazstvo. „Myslím si, že užšia rotácia na našej strane pomohla súperovi. Štyria z nás mali už na polčase po 3 fauly, preto sme museli hrať zónu 2-3, ktorú aplikujeme len zriedkavo. Dinamo urobilo skvelú robotu, aby si uchránilo svoju palubovku,“ povedal Smith.

Spolu so spoluhráčmi predviedli silný finiš, ale napokon prehrali 86:91. V tabuľke A-skupiny sú tak na tretej pozícii, len tesne za vedúcou dvojkou Kapfenberg a Dabrowa Górnicza. „Mohli sme vyhrať. Škoda tých šancí, lebo možnosť určite bola. Dajú sa nájsť pozitíva, ale aj veci, ktoré potrebujeme zlepšiť, aby sme takéto zápasy končili víťazne,“ uzatvoril Hojč hodnotenie vystúpenia v Záhrebe.

Foto: Luka Baletič