• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Najlepší individuálny výkon doterajšieho ročníka Niké SBL, ktorý nemal ďaleko od triple-double. Zápasy Handlovej stoja za pozeranie z pohľadu štatistík a sobotňajší večer aj v réžii rozohrávačov. Najpodstatnejšie veci zo 6. kola vám už tradične prinášame na jednom mieste. 

Ústredná postava komárňanských úspechov

"Diabli" z juhu Slovenska sa rýchlo otriasli z faktu, že prišli o svoju víťaznú sériu a na hornej Nitre dúfajú, že odštartovali novú. Aktuálne najviditeľnejším lídrom hry je izraelský playmaker Amit Ebo. Rozohrávač Komárna sa opäť významne podieľal na úspchu svojho družstvu, v Prievidzi mu svietilo na jeho konte 28 bodov, 5 doskokov, 5 asistencií a 7 plusových faulov. Podiel mal viac ako na tretine bodov Komárna a aj vďaka tomu sa vicemajster drží v hornej štvorke tabuľky. 

Doteraz najlepší Pipkinsov večer

Na Spiš prišiel s vizitkou excelentného strelca a proti Nitre konečne naplno rozbalil svoj ofenzívny potenciál. Tréner Teo Hojč musel byť mimoriadne spokojný s tým, ako sa proti nováčikovi prezentoval Luwane Pipkins. Pre rozohrávača Rytierov to bol doteraz najlepší duel v bielo-modrých farbách, čo sa odrazilo aj na jeho štatistikách - 24 bodov, 8 doskokov, 2 asistencie a 5 ziskov. Najdôležitejší však bol tímový úspech, ktorý hádam odrazil kolektív konečne za postupom v tabuľke. 

Zápasy Handlovej stoja za pozeranie 

V anglickom jazyku funguje fráza "fun to watch", ktorá dokonale podčiarkuje aktuálne výsledky a zápasy Handlovej. Stretnutia "baníkov" sa ladia v ofenzívnom duchu a diváci, respektíve fanúšikovia, vidia množstvo kvalitných individuálnych výkonov. To do bodky platilo aj o konfrontácii s Lučencom, ktorá bola z pohľadu celkového počtu bodov najofenzívnejším duelom doterajšej sezóny. Hostia sa držali v nádeji na druhé víťazstvo ročníka najmä vďaka Shamarovi Givancemu, autorovi 26 bodov, 5 doskokov, 7 asistencií, 3 ziskov a 7 plusových faulov. 

Aj na hornej Nitre môže byť spokojnosť s tým, že sa vydali litovskou cestou. Toto tvrdenie potvrdzuje v drese Handlovej Tomas Balčiunas, ktorý pridal na svoje konto ďalší hodnotný výkon. K domácemu úspechu prispel 22 bodmi a 15 doskokmi. 

Ten najlepší - Jordan Harris (MBK Baník Handlová): Sobotňajšie dianie nielen v Handlovej, ale aj v rámci 6. kola, si ale ukradol pre seba jeho spoluhráč. Akvizícia dvoch Američanov do MBK patrí zatiaľ k najlepším ťahom predsezónneho obdobia, keďže pravidelne bojujú o účasť v tejto rubrike. Jordan Harris hodil povestnú rukavicu do ringu, keď sa postaral o doteraz najlepší výkon sezóny 2023/2024. Len dva doskoky ho delili od ceneného triple-double, no aj tak môže byť so sebou spokojný. Rozohrávač "baníkov" stanovil s 38 bodmi nové bodové maximum aktuálneho ročníka, k tomu pridal 8 doskokov, 10 asistencií a 7 plusových faulov, čím jeho užitočnosť dosiahla hodnotu 42. 

Foto: Lukáš Droppan