• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Čo prinieslo 11. kolo? V prvom rade, na palubovkách dali o sebe vedieť kandidáti na najužitočnejšieho hráča základnej časti a naplno sa rozbehli preteky o strelca mesiaca novembri. K ním sa pridali hráči z Balkánu. Opäť je tu súhrn najhodnotnejších výkonov zo sobotňajších zápasov. 

Inter s ľahkosťou

"Žlto-čierni" mohli byť spokojní, čo potvrdzovali aj pozápasové reakcie. S Nitrou nemali výrazné problémy, hlavne vďaka silnému nástupu, ktorému dominovali dvaja hráči. Na oboch stranách palubovky dával cenné lekcie skúsený Ozren Pavlovič. Obrana súpera si s pivotom nevedela rady, o čom svedčia aj jeho čísla z tohto duelu - 24 bodov, 14 doskokov a 2 asistencie. To všetko pri vysoko pozitívnej hodnote plus/mínus bodov - 33 a celé to stihol za necelých 23 minút. 

Pod Tatrami súboj kandidátov na MVP

Skvelá a dramatická bitka o druhé miesto v tabuľke vyústila do koncovky, v ktorej sa radovali hostia. Na domácej strane sa snažil najviac, ako bolo možné, ale na úspech to nestačilo. Rozohrávač Svitu Julius Brown opäť dal o sebe vedieť, v tomto prípade mu svietilo v štatistikách 22 bodov, 4 doskoky a 8 asistencií.

To by však na handlovskej strane nemohol byť Tomas Balčiunas. Litovský basketbalista posunul svoju dôležitosť ešte o úroveň vyššie, k výhre a usadeniu sa na druhej priečke, prispel 27 bodmi, 8 doskokmi a 10 plusovými faulami. 

Na juhu Slovenska dve silné tváre 

Lučenec sa pod taktovkou trénera Jordiho Guárdiu herné zdvíha a hráči ako keby našli novú motiváciu. Istotou v drese BKM býva obvykle Vasilije Kneževič, čo potvrdil aj v stretnutí s vicemajstrom na jeho palubovke. Za 2 body bol takmer neomylný, k tomu zbieral lopty a pomáhal tiež spoluhráčom. Rečou čísel, napokon z toho bolo 27 bodov, 9 doskokov a 2 asistencie.

Ten najlepší - Amit Ebo (BC Komárno): Lenže domáci kolektív má vo svojom družstve jasného lídra a pokojne možno povedať, že momentálne najvýraznejšiu tvár Niké SBL. Amit Ebo pridal do svojej zbierky ďalší mimoriadny výkon, po ktorom sa pevne usadil na pozícii najlepšieho strelca súťaže a nezadržateľne sa šplhá aj v tabuľke asistujúcich hráčov. Najpodstatnejšie bolo víťazstvo Komárna, izraelský playmaker ho ozdobil 36 bodmi, 6 doskokmi, 7 asistenciami a 10 plusovými faulami. 

Foto: Lukáš Droppan