• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pokračujeme vo vyrovnaných dueloch, ktoré dávajú priestor vyniknúť individuálnym schopnostiam hráčov. V 24. kole sa prihlásili o slovo lídri svojich tímov, hviezdnymi výkonmi poväčšine pomohli k víťazstvám. Prinášame vám už tradičný prehľad najzaujímavejších výkonov zo stredajšieho večerného programu. 

Prievidzská stávka na istotu

V predchádajúcom stretnutí sa strelecky trápil a aj sám cítil, že to nebolo ono, ale pred domácimi fanúšikmi druhýkrát za sebou podobný výkon nezopakoval. Reč je samozrejme o Kevionovi Taylorovi, prievidzskej hernej stávke na istotu. Američan opäť miešal defenzívou súpera, v tomto prípade si nevedelo rady Komárno. Krídlo BC malo prsty v takmer polovici všetkých tímových bodov, k výhre pomohol napokon 31 bodmi, 4 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi. 

Strelecká forma sa nedá oklamať

Pred úvodným rozskokom sa dočkal ocenenia za najlepšieho strelca mesiaca december a následne začal fanúšikom ukazovať, prečo si ho vyslúžil. Ozren Pavlovič opäť dokázal, že je v aktuálnom období lídrom Interu, ale v tomto prípade to na úspech nestačilo. Skúsený Chorvát to mal vo svojich rukách, svedčí o tom 30 bodov, 5 doskokov a 3 asistencie na jeho konte. 

Levický podkošový zber bol úspešný

Na úspešnej strane sa činil typologicky podobný hráč, konkrétne Rob Howard v drese Patriotov. Pre levického trénera Michala Madzina je už dlhšiu dobu istotou v podkošovom priestore, hlavne pre svoju mimoriadnu efektivitu. Proti Interu zaznamenal 28 bodov, 11 doskokov a 2 bloky, no hlavne tento výkon priniesol na konci dňa víťazstvo.

Líder z Lučenca dal o sebe vedieť

"Pelikáni" boli blízko k tomu, aby sa po 3 mesiacoch dočkali úspechu na palubovke súpera. Na hornej Nitre im to napokon nevyšlo, aj keď robili, čo sa dalo. V Handlovej dal o sebe vedieť Jared Sherfield, najmä z čiary trestných hodov priniesol potrebnú istotu. Tá sa pretavila nakoniec do 28 bodov, 5 doskokov a 2 asistencií. 

Ten najlepší - Jordan Harris (MBK Baník Handlová): Na strane "baníkov" bol predsa len výkon z inej dimenzie. Podobne ako u Taylora, tak aj handlovský Jordan Harris sa po krátkej odmlke vrátil k tomu, v čom je najefektívnejší, a to dávanie bodov. Zámorský playmaker doviedol svoje družstvo k cennému úspechu po predĺžení, na už 14. víťazstve mal aj výraznú pečiatku. V štatistikách mu svietilo 37 bodov, 5 asistencií a 3 zisky. 

Foto: Lukáš Droppan