• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Druhýkrát v aktuálnom ročníku Niké SBL sa podarilo jednému hráčovi ovládnuť obe ocenenia, ktoré sa vyhlasujú za predchádzajúci mesiac. Kevion Taylor z Prievidze sa stal Peak hráčom mesiaca január a tiež Wilson strelec mesiaca za rovnaké obdobie.

Peak hráč mesiaca január a Wilson strelec mesiaca január – Kevion Taylor (BC Prievidza)

25-ročný americký krídelník vletel na konci novembra na slovenské palubovky ako veľká voda a pre Prievidzu bol jeho angažmánom doslova darom z nebies. S jeho príchodom sa výsledky tímu postupne stabilizovali a január bol pre celok z hornej Nitry bezkonkurenčný. Stopercentná bilancia, päť víťazstiev za sebou a najmä posun v tabuľke medzi najlepšiu štvorku, to všetko zvládla Prievidza za január. Postupne zdolala Levice, Handlovú, Komárno, Inter a Svit. Taylor mal v streleckých pretekoch viacero konkurentov, ale žiaden z nich sa nepriblížil priemeru 25,2 bodu na zápas.

„Začiatok nového kalendárneho roka a január bol o mojej príprave a odhodlanosti doviesť tento klub k tomu, aby ho začali brať ako kandidáta na majstrovský titul. Naše tímové ciele boli nájsť pevnú pôdu pod nohami a hrať na čo najlepšej úrovni. Stále nás trápia zranenia, ale realizačný tím a samotné družstvo sa na túto situáciu správnym spôsobom adaptovali. Som nesmierne vďačný za toto ocenenie, je to pre mňa záväzok, aby som aj naďalej tvrdo pracoval a preukazoval svoj talent s týmto skvelým tímom Prievidze,“ vyjadril sa Taylor k oceneniu a januárovým výsledkom.

strelec mesiaca januar kevion taylor web

Krídelníka Prievidze, ktorý je však všestranným hráčom, možno nielen po tomto mesiaci zaradiť do užšieho okruhu kandidátov na MVP základnej časti, ale tiež medzi najvýraznejšie postavy aktuálneho ročníka Niké SBL. Okrem vyššieho spomenutého priemeru 25,2 bodu na zápas, ešte pridával 5,8 doskoku a 4,2 asistencie. To všetko vynášalo priemernú užitočnosť 21 a vysoko pozitívna bola aj jeho bilancia plus/mínus bodov, za január mu svietila hodnota 16,8.

Taylor bol na začiatku februára jasne najlepším ligovým strelcom, jeho priemer činil 23,8 bodu na zápas a na druhého Jordana Harrisa mal náskok 3 bodov. V doskokoch (7,0) je tesne za najlepšou desiatkou, to isté platí o asistenciách (2,9), ziskoch (1,3) a získaných fauloch (4,3). S priemernou užitočnosťou 21,3 je na tretej pozícii a na šiestom mieste je v plus/mínus bodoch (8,7). Prievidzský hráč má aj solídnu streleckú úspešnosť – 55% za 2 body, 29% za 3 body a 83% z trestných hodov.

Foto: Lukáš Droppan