• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred nami je už len 6 zápasov základnej časti v sezóne 2021/2022. Streda prináša dve dohrávky, ktoré môžu opäť výraznejšie prehovoriť do boja o konečné umiestnenie. Pod Tatrami sa môže rozhodnúť o 6. mieste, Svit hrá s Handlovou. V Prievidzi to bude premiéra s priamym prenosom na RTVS :Šport, Inter môže prípadným úspechom poskočiť na 4. priečku. 

Niké SBL - 27. kolo (streda 16. marca o 16.30 h):

BC Prievidza - Inter Bratislava 

K zápasu: Prievidza už vzhľadom na tabuľkové umiestnenie len dohráva základnú časť a pripravuje sa na baráž, ale to neznamená, že by zostávajúce stretnutia brala na ľahkú váhu. Ukázalo sa to naposledy v baníckom derby, keď sa jej podarilo ukončiť sériu prehier a uspieť proti Handlovej (79:75). Teraz má v domácom prostredí šancu prehovoriť do boja o 4. miesto. "Je to jeden z posledných domácich zápasov tejto sezóny. V základnej časti SBL dokonca úplne posledný. Po dlhom čase nebudú žiadne kapacitne obmedzenia, tak verím, že čo najviac ľudí si nájde čas a príde nás podporiť. Veríme, že výhra v Handlovej je dobrá pozvánka na stredajší zápas," uviedol rozohrávač BC Matej Majerčák. 

Inter na druhej strane, má stále o čo hrať. A môže ísť o celkom kľúčovú vec, a to výhoda domáceho prostredia v prvom kole play off. Zverenci trénera Olega Meleščenka to majú v podstate vo svojich rukách, najskôr je k tomu ale potrebné uspieť na hornej Nitre, aby zmazali stratu na štvrtých Spišských Rytierov. V prípade rovnosti bodov majú totiž lepšiu bilanciu zo vzájomných zápasov (3 výhry a 1 prehra). Minulú stredu síce neuspeli v Lučenci (51:74), hrali však v značne oklieštenej zostave. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Pavel Fuska, Stanislav Bara

Kde sledovať:

DSC 0534 

Niké SBL - 23. kolo (streda 16. marca o 18.00 h):

Iskra Svit - MBK Baník Handlová

K zápasu: Pod Tatrami sa môže rozhodnúť o 6. miesto, ale takýto scenár si Svit určite nepripúšťa. Pravda, jednoduché to nebude, pretože osud nie je výhradne len v ich rukách. Prvý krok ale môžu urobiť sami, a to práve sa dotiahnuť na svojho tabuľkového suseda. Iskre sa podarilo cez víkend tiež pretrhnúť negatívnu sériu úspechov, keď si v domácom prostredí vyšliapli na Komárno (86:81). "Medvede" by radi mali silný finiš základnej časti, ideálny so 6. miestom vo vrecku. "V stredu dohráme ďalší domáci zápas, tentokrát proti Handlovej. Verím, že v sobotu sme sa dobre naladili a podarí sa nám opäť zvíťaziť. Musíme hrať dostatočne agresívne a disciplinovane a výsledok sa dostaví," myslí si asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik. 

Handlovej stačí vyhrať jeden z dvoch zostávajúcich zápasov základnej časti a má istotu, že do play off pôjde zo 6. priečky. Vzhľadom na aktuálnu formu a starosti to nebude ľahká úloha pre "baníkov". Nabitý program a citeľná absencia Jamesa Kinneyho sa ukázala vo víkendovom zápase s Levicami (62:82), čo bola už šiesta prehra v rade pre Handlovčanov. Na Svit to v tomto ročníku však vedia, keď proti ním uspeli vo všetkých troch doterajších prípadoch. "Do konca základnej časti nám zostáva odohrať dva zápasy. Pokúsime sa v nich urobiť všetko pre víťazstvo. Tak ako vždy, aj tentoraz to bude vo Svite určite veľmi ťažké. Domáci budú mentálne posilnení posledným triumfom nad Komárnom, no motiváciu majú aj v ďalších dvoch faktoch. V aktuálnej sezóne nad nami ešte nezvíťazili a majú šancu poskočiť na šieste miesto tabuľky. My sa ale musíme zomknúť a podať solídny výkon," vyjadril sa tréner MBK Danilo Rakočevič. 

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Jakub Izák

Kde sledovať: 

Foto: Ladislav Szibilla, Daniel Faix