• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Sobotňajší trojzápasový program 3. kola prináša vo všetkých prípadoch zaujímavé súboje. Pod Tatrami je na programe tradičné derby Svitu so Spišskými Rytiermi, na juhu Slovenska proti sebe nastúpi Komárno a Patrioti. A nemenej zaujímavý duel sa odohrá v hlavnom meste, Inter Bratislava si pomeria sily s Prievidzou.

Niké SBL - 3. kolo (sobota 8. októbra)

Inter Bratislava - BC Prievidza (17.00 h)

K zápasu: Inter "prežil" stretnutie proti úradujúcemu majstrovi, bez J.P. Moormana dokázal Patriotov minimálne v prvom polčase svojou hrou prekvapiť. V druhom už užšia rotácia nemala nárok, ale ako povedal tréner Danilo Rakočevič po zápase, dôležitejší duel je práve ten najbližší. A do neho by už "žlto-čierni" mohli ísť s podkošovou posilou, za Pauliusa Pošku prišiel Američan Joseph Allen. Zostane po sobote Vietnamská nedobytnou pevnosťou? "My sa tešíme na každý zápas, chceme, aby sa naši mladí hráči zlepšovali od stretnutia k stretnutiu, aby predviedli dobrý výkon pred domácim publikom. Chceme nadviazať na domáce víťazstvo so Spišskou Novou Vsou," jasne uviedol asistent trénera Interu Roman Ivan. 

Prievidza ideálne nechala zabudnúť na nezdar v baníckom derby, v domácom prostredí si vyšliapla na vicemajstrovský Lučenec. Zo strany BC prišiel síce v tomto stretnutí herný výpadok, ale "pelikánom" nedovolili zaznamenať prvé víťazstvo v sezóne. Po triumfe rozhodne opadol z družstva tlak na výhru, čo môže byť výhoda pred stretnutím v hlavnom meste. "Určite nás čaká ťažký zápas, v Bratislave to je vždy náročné. To je jedno, ako majú kvalitné družstvo, či sú hráči mladší alebo skúsenejší - s Interom je to vždy nepríjemné. Hrali sme s nimi aj v príprave, bol to vyrovnaný, ťažký zápas. Ani my, ani oni nevyzerajú dnes tak ako vyzerali predtým. Pre nás bude neznáma nová akvizícia, Američan Allen, a ešte stále neviem v akej zostave vôbec my nastúpime. Budeme sa snažiť pripraviť maximálne, pokiaľ sa to dá, či už na taktické varianty, o ktorých si budeme myslieť, že budú na nich platiť, ale čaká nás veľmi náročný zápas proti družstvu, ktoré má naozaj slušných legionárov, kvalitných hráčov, medzi ktorými ako lídra mužstva vyzdvihujem Bulatovića, a veľmi šikovných mladých hráčov," vyjadril sa na adresu súpera tréner Prievidze Krunoslav Krajnovič. 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Jakub Izák, Stanislav Bara

Kde sledovať:

IMG 1189 

BC Komárno - Patrioti Levice (18.00 h)

K zápasu: Tréner Komárna Zlatko Jovanovič zamiešal na Spiši so zostavou, nízka pätica hráčov ale nestačila na Rytierov. Kľúčová otázka tak bude, kto si posedí na lavičke v regionálnom derby. Pre "diablov", no aj pre majstra to bude záverečná skúška pred začiatkom účinkovania v európskych pohároch. Na juhu Slovenska môžeme očakávať vynikajúcu atmosféru a tiež atraktívny súboj dvoch známych rivalov. "Zápas, kde vieme proti komu hráme. Myslím si, že o motiváciu je postarané. Budeme sa musieť pobiť o každú loptu a každý centimeter ihriska a hrať fyzicky. Naša obrana musí byť solídna celých 40 minút, nemať hluché pasáže zápasu, pretože každé takéto zaváhanie Levice využijú a potrestajú. Pevne verím, že tento duel si naši fanúšikovia prídu pozrieť a budú našim šiestym hráčom," povedal krídelník Komárna Samuel Volárik. 

Zdá sa to neuveriteľné, ale po druhom kole zostal už len jeden nezdolaný tím v lige - Patrioti. "Žlto-zelení" si túto bilanciu uhájili bez väčších problémov na domácej palubovke, aj keď prvý polčas s Interom mal ďaleko od ideálu. V tom druhom preukázali svoju silu a radi by v nastolenom trende pokračovali aj proti Komárnu. Bronzový tím z predchádzajúceho ročníka bude zároveň ideálnym testom na štart v Európskom pohári FIBA. "Čaká nás Komárno, ktoré má svoju kvalitu a určite bude veľmi nepríjemné, hlavne na domácej palubovke. Zodpovedne sa pripravujeme, ale hlavne to musíme ukázať na ihrisku, nič nepodceniť a nastúpiť od prvej minúty s energiou," vyhlásil pivot Levíc Boris Bojanovský. 

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Eduard Uhrin, Artjoms Ribakovs

Kde sledovať:

DSC 5767

Iskra Svit - Spišskí Rytieri (18.00 h)

K zápasu: Stále bez Stanislava Baldovského, ale už bez nuly v kolónke výhier. Svit zvládol prekážku v podobe Handlovej a z hornej Nitry odchádzal s dvoma bodmi. Čo je možno ešte lepšia správa je, že postupne sa zohrávajú viaceré nové tváre v tíme Iskry. Iste, hra "medveďov" má svoje muchy, ale práve derby môže byť ďalším duelom na ceste za napredovaním. "Teším sa na sobotňajšie stretnutie. Cítim, že naša tímová chémia sa zlepšuje. Pokúsime sa využiť momentum z predchádzajúceho víťazného zápasu. Budeme však k tomu potrebovať energiu a podporu našich fanúšikov, pre ktorých chceme v domácej premiére vybojovať výhru," povedal rozohrávač Svitu Tavon King. 

V stredu večer sa dočkali aj Spišskí Rytieri, dokonca aj pred televíznymi kamerami. Zvládnutá koncovka stretnutia im priniesla cennú výhru nad Komárnom. Do sobotňajšej derby konfrontácie by mali ísť "Novovešťania" už posilnení o nové meno, na post podkošového hráča angažovali Srba Vlatka Graniča. S jeho príchodom by radi zdolali neďalekého rivala. "Obe tímy majú totožný vstup do sezóny, navyše ide o klasické derby, takže očakávam v špecifickom prostredí vyrovnaný zápas. Tešíme sa na plnú halu, verím, že dokážeme nadviazať na všetko dobré, čo sme ukázali v domácom zápase s Komarnom. Stále sa zohravame, robíme na môj vkus príliš veľa ľahkých, niekedy až detinskych chýb. Toto musíme odstrániť a keď budeme hrať s rozumom a srdcom na správnom mieste, môžeme vo Svite uspieť," myslí si asistent trénera Spišiakov Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Tomáš Doušek, Ladislav Bartoš

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan, Vladimír Dorňák