• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V stredajších semifinálových stretnutiach sa bude hrať o veľa. Inter má šancu zachrániť sériu s Komárnom, naopak úradujúci majster môže na prvý pokus premeniť semifinálový mečbal. Košice čaká boj o vyrovnanie série, hráči Prievidze majú šancu získať mečbal. Komu sa zadarí?

KB Košice - BC Prievidza, stav série 1:2

Angels Aréna, streda 6.4. o 18:00 - priamy prenos: Huste.sk a Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Prievidza získala opäť domáce víťazstvo, ale tentoraz sa rodilo veľmi ťažko. V prvom polčase videli diváci typický nástup domácich, ale nováčik z Košíc nezložil zbrane a v druhom polčase mal dôležité víťazstvo na dosah. Prvýkrát v tohtoročnom play-off sa predlžovalo, šťastnejšie dopadli baníci, ktorí vyhrali rozdielom jediného koša 94:92. Aj tretí zápas ukázal, že séria medzi Košicami a Prievidzou nemá výraznejšieho favorita. Štvrtý zápas však môže naznačiť, akým smerom sa ďalej budú uberať stretnutia.

Čísla, čísla, čísla: Nesmierne vyrovnaný zápas rozhodli maličkosti, napríklad efektívnejšie trestanie chýb po stratách. V tomto ukazovateli mala Prievidza na svojom konte o 14 bodov viac. Baníkom sa viac darilo aj spod koša, kde nazbierali 40 bodov, oproti 28 bodom hostí. Netreba zabudnúť ani na stratené lopty, kde býci z Košíc stratili o 7 lôpt viac.

Kto proti komu: Veľké slovo majú v tejto sérii rozohrávači, čo sa potvrdilo aj v treťom zápase. Domáci Wisseh odohral so sebazaprením, ale pomohol tímu 8 bodmi a 7 asistenciami. Prievidza však mala Milana Stanojeviča, kľúčového hráča zápasu a autora 21 bodov. Na košickej strane vychádza séria Mariovi Edwardsovi, v treťom zápase zaznamenal 21 bodov, 7 doskokov a 5 asistencií. Skvelú fazónu mal aj 18-bodový Miloš Dimič či 12-bodový Aleksandar Vlahovič.

Delegácia rozhodcov: Tomašovič Zdenko, Gabara Boris, Doušek Tomáš

Povedali pred zápasom: 

Dražen Brajkovič (tréner Košíc): "Musím zdôrazniť, že táto séria prináša špičkový slovenský basketbal. Čelíme výbornému trénerovi, výbornému mužstvu a skvelí sú aj fanúšikovia. Má to všetko, čo má séria mať. Ja ale vždy vravím - starám sa len a len o svoj tím. Týmto hráčom plne dôverujem. V sobotu sme boli blízko k víťazstvu. Nevyšlo to, ale teraz hráme doma a chceme to vyrovnať na 2:2. Potom budeme mať ďalší pokus vonku. Nie sme favoritom, ale teraz už všetci cítime, že aj Prievidza má maximálny rešpekt pred nami. Získali sme si ho len svojou hrou a to ma teší."

Martin Boško (generálny manažér Prievidze): "V sérii sme sa ujali vedenia. Chceme tak využiť energiu, ktorú sme získali týmto ťažko vybojovaným víťazstvom. Kolektív ukázal veľkú tímovú silu a v tomto chceme pokračovať aj na východe."

 

MBK Rieker Com-therm Komárno - BK Inter Bratislava, stav série 3:0

Športová hala, streda 6.4. o 18:00 - priamy prenos: Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Väčšina divákov na Pasienkoch videla, ako sa dá prehrať vyhraný zápas. Inter väčšinu času viedol, ale vlastnými chybami dovolil v závere otočiť úradujúcemu majstrovi. Ten preukázal v kľúčových okamihoch pevné nervy a ruky, vďaka čomu môže v stredu ukončiť sériu v najkratšom možnom čase. Víťazstvo 93:88 môže ešte viac psychicky posilniť hráčov Komárna, naopak žlto-čierni môžu hrať s najvyšším stupňom rizika. 

Čísla, čísla, čísla: "Obuvníci" mali horšiu streľbu z poľa, ale lepšiu úspešnosť mali z čiary trestných hodov. Kým Komárno zahodili z 27 pokusov len dva, Inter v tomto ukazovateli stratil až 9 možných bodov. Tím z juhu Slovenska tradične dobre pracoval aj pod košom, kde získal až 18 útočných doskokov, z čoho pramenilo 17 bodov po druhých a ďalších šanciach. 

Kto proti komu: Prvýkrát v tejto sérii dali o sebe výraznejšie vedieť rozohrávača. Na strane Interu ťahal tím strelecky hlavne Ronnie Taylor, ktorý si v zápase pripísal na svoje konto 23 bodov, 10 asistencií. U hostí aj napriek problémom s faulami stihol T.J. Bannister pomôcť k víťazstvu 14 bodmi a 8 asistenciami. Z druhého sledu netreba zabudnúť na Vujadina Subotiča či Mareka Kozlíka.

Delegácia rozhodcov: Brziak Milan, Lukáč Tomáš, Šarišský Anton

Povedali pred zápasom:

Siniša Bilič (hráč Komárna): "Očakávame možno najťažší zápas v tejto sérii. Inter sa určite nebude chcieť vzdať, ale aj my sa budeme snažiť urobiť všetko preto, aby sme pred našimi skvelými fanúšikmi zvíťazili. Všetci sa už na toto stretnutie veľmi tešíme a dúfame, že atmosféra bude pekelná!"

Nenad Miloševič (hráč Interu): "Nebojovali sme celú sezónu, aby sme vypadli v semifinále. Každý hráč si to uvedomuje a každý z nás chce spraviť všetko, aby sme tú sériu otočili. Je pravda, čo všetci hovoria, že z 0:3 na 4:3 v našej lige ešte nikto neotočil a pravdepodobnosť, že sa to podarí práve nám, nie je veľká. Ale Komárno vyhrali tri za sebou, prečo by sme nemohli my vyhrať štyri? Nemyslím si, že sme úplne bez šancí."

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK