• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Semifinálová séria medzi Prievidzou a Košicami stojí pred dôležitým šiestym duelom. Tím z Hornej Nitry môže ukončiť sériu a postúpiť po roku do finále, nováčik sa naopak bude snažiť odvrátiť hrozbu konca a vynútiť si siedmy zápas v sérii.

KB Košice - BC Prievidza, stav série - 2:3

Angels Aréna, streda 13.4. o 18:00, priamy prenos - Huste a Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Pravidlo "môj dom, môj hrad" sa potvrdilo aj piatom semifinálovom zápase týchto dvoch tímov. Prievidza síce nezačala najlepšie, ale šesťbodové manko po prvom polčase veštilo, že zápas nie je stratený. Opak bol pravdou, "baníci" vstúpili do tretej štvrtiny razantne, z čoho Košicania ostali zaskočení. Výsledkom toho bolo, že zápas domáci otočili na svoju stranu a v poslednej 10-minútovke bez väčších problémov dokráčali ku konečnému víťazstvu 96:81.

Čísla, čísla, čísla: Hráči Prievidze preskákali svojho súpera o osem lôpt, čo je však kľúčovejšie v tomto ukazovateli, získali až 11 ofenzívnych doskokov a pod košom sa im celkovo darilo lepšie. Košice dali z tohto priestoru 32 bodov, domáci zaznamenali o 12 bodov viac. Dôležitým faktorom boli aj straty, východniari stratili až 17 lôpt, pri čom ich súper udržali túto štatistiku len na osmičke strát.

Kto proti komu: Aj napriek tomu, že veľa bodov padá z podkošového priestoru, tak v sérii sú dôležití rozohrávači a krídelníci. Hostia sa už tradične môžu opierať o trojicu Edwards, Dimič a Vlahovič, ktorá sa v piatom zápase postarala o 44 z celkových 81 bodov tímu. Na strane Prievidze bol Wisseh s 19 bodmi, ku ktorému sa pripojil Marek Jašš, autor 11 bodov. 

Delegácia rozhodcov: Tomašovič Zdenko, Zubák Zdenko, Doušek Tomáš

Povedali pred zápasom:

Mario Edwards (hráč Košíc): "Najdôležitejšia bude určite obrana. Minulú stredu sme tu v tomto smere odohrali parádne stretnutie a bolo by skvelé zopakovať niečo podobné. Okrem toho to chce tak ako vždy dobrú streľbu. Ak sa nám bude dariť v týchto dvoch aspektoch hry, tak máme veľmi slušnú šancu vyhrať."

Martin Boško (manažér Prievidze): "Dnes nás čaká šiesty finálový zápas. Družstvá sa už medzi sebou nemajú čím prekvapiť, a tak to bude skôr o momentálnej forme. Košice sú veľmi dobrý tím, doma ich podporujú fanúšikovia a celkovo sú momentálne v dobrej forme. Chceme odohrať dobrý zápas a odchádzať s dobrým pocitom." 

FOTO: SAMUEL ALEXANDER PETRÁŠ