• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Prvý finálový duel a aj domácu neporaziteľnosť ustrážili hráči Prievidze. Druhé dejstvo sa presúva na juh Slovenska, kde sú "obuvníci" taktiež silným domácim celkom.

MBK Rieker Com-therm Komárno - BC Prievidza, stav série - 0:1

Mestská športová hala, streda 27.4. o 18:00, priamy prenos - Arena SportHuste a Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Už úvodný finálový zápas ukázal, že sa stretli dva najlepšie tohtosezónne tímy. Obe družstvá prekvapili, keď namiesto taktickej bitky, predviedli ofenzívne a atraktívne basketbalové divadlo. Zápas plný zvratov a pekných momentov nakoniec ukočírovali lepšie hráči Prievidze, hlavne vďaka lepšej koncovke v tretej a štvrtej štvrtine, ktorú vyhrali dominantným spôsobom 29:6. Komárno sa musí z toho poučiť, pretože v ostatnom priebehu zápasu bol lepším celkom, veď ešte necelé dve minúty pred koncom vyhrával o 11 bodov. 

 

Čísla, čísla, čísla: Tri veci rozhodli o víťazstve Prievidze v prvom zápase. V prvom rade to boli straty, Komárno malo v tomto smere až 27 stratených lôpt, kým "hornonitrania" iba 13. S tým súvisia aj body po stratách, kde víťaz základnej časti zaznamenal až 30 bodov. V neposlednom rade aj efektivita v podkošovom priestore, zverenci Miljana Čuroviča dali o 12 bodov viac ako ich súper.

 

Kto proti komu: Prievidza si musí dávať pozor hlavne na T.J.-a Bannistera, ktorý získal v prospech tímu až 17 faulov. Na strane zverencov Miljana Čuroviča je však tradične nebezpečný Jaytornah Wisseh a tiež aj Milan Stanojevič, v prvom zápase autor 10 bodov a 4 asistencií. "Baníci" odstavili aj inak efektívnych podkošových hráčov Komárna - P.J. Alawoya zaznamenal 14 bodov a 8 doskokov, Jan Kratochvíl dal 11 bodov a 5 doskokov. V domácom tíme však zažiaril Svetozar Stamenkovič a Mike Rostampour, spoločnými silami pomohli k víťazstvu 32 bodmi a 18 doskokmi.

 

Delegácia rozhodcov: Tomašovič Zdenko, Brziak Milan, Šarišský Anton

 

Povedali pred zápasom:

Jan Kratochvíl (hráč Komárna): "Prvý zápas sme mali dobre rozohratý, ale vlastnými chybami a stratami sme dostali Prievidzu späť do hry. Budeme sa teda snažiť vyvarovať hlúpym stratám a určite neprekonať to hrozivé číslo v kolónke strát. 27. Toto číslo sa už nemôže opakovať! Určite sa dá očakávať ďalšia veľká bitka, ktorú verím na domácej palubovke zvládneme. Myslím, že prvý zápas bol napínavý a atraktívny z pohľadu diváka a v tomto trende sa bude pokračovať aj v Komárne. Dúfam, že zápas bude napínavý, pohľadný, plný emócií a bitiek pod oboma košmi. A taktiež aby sa vytvorila fantastická atmosféra, na ktorú sa každý teší a verím, že oba fanúšikovské tábory sa budú navzájom rešpektovať a nebudú pískať jeden na druhého, keď jeden z nich začne povzbudzovať. Máme sa na čo tešiť!"

Milan Stanojevič (hráč Prievidze): "Komárno je veľmi dobrý tím, ktorý je v domácom prostredí silný. Majú hlasitú podporu publika, preto musíme zo seba vydať to najlepšie. Iba tak máme šancu na víťazstvo."

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK