• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Finálová séria sa opäť presúva na Hornú Nitru, kde domáca Prievidza môže získať po treťom zápase majstrovský mečbal.

BC Prievidza - MBK Rieker Com-therm Komárno, stav série - 2:0

Niké aréna, sobota 30.4. o 18:00, priamy prenos - Huste a Youtube, štatistický prenos

Priebeh série: Zápas v Komárne sa výraznejšie nelíšil od prvého finálového duelu. Zverenci Dragana Ristanoviča zachytili úvodnú a tretiu štvrtinu, ale nakoniec prišiel prievidzský úder pred koncom tretej štvrtiny. "Baníci" sa šnúrou niekoľkých úspešných striel dostali psychicky na koňa a v závere štvrtej 10-minútovky šnúrou 11:1 rozhodli o tom, že len ako druhý tím v aktuálnej sezóne vyhrali na juhu Slovenska.

 

Čísla, čísla, čísla: Prievidza mala zlý štart, v prvej štvrtine zaznamenala až osem stratených lôpt, celkovo až 21, ale nakoniec dokázala dotiahnuť zápas do víťazného konca. Komárno totiž zlyhalo v streľbe za tri body, kde malo iba 19% úspešnosť a z čiary trestných hodov zahodili až osem pokusov. "Obuvníci" síce dali väčšinu bodov spod koša - 48, ale Prievidžania odpovedali až trinástymi trojkami.

 

Kto proti komu: V druhom zápase hviezdili hlavne krídelníci, po nevýraznom prvom zápase sa prebral Bernard Thompson, autor 21 bodov. Na prievidzskej strane však bol Igor Marič, ktorý v zápase premenil až šesť trojkových pokusov. Dôležité budú aj podkošové súboje, zatiaľ majú v tomto smere navrch Prievidžania. Dvojica Stamenkovič a Rostampour sa postarala o 35 bodov, kým u domácich dal Alawoya s Kratochvílom zaznamenali 17 bodov. 

 

Delegácia rozhodcov: Tomašovič Zdenko, Brziak Milan, Šarišský Anton

 

Povedali pred zápasom:

Martin Boško (generálny manažér Prievidze): "V Komárne sa nám podarilo získať dôležitý brejk, ten však musíme zajtra potvrdiť doma. Eufóriu nechávame na fanúšikov, my ideme krok po kroku. K splneniu cieľa nám stále 2 dôležité chýbajú."

Dragan Ristanovič (tréner Komárna): "Aj keď sme druhý zápas odohrali ešte lepšie ako ten prvý, ani to nám opäť na víťazstvo nestačilo. V treťom zápase sa musíme sústrediť ešte viac a najmä sa koncentrovať po taktickej stránke, pretože na tom sme zapracovali za tieto dva dni najviac. Všetko je stále otvorené, motivácia a chcenie nám nechýba, preto ideme do Prievidze na tretí zápas s cieľom vyhrať."

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK