• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Finálové súboje Prievidze s Komárnom napíšu v stredu možno svoju poslednú kapitolu v sezóne 2015/2016. "Baníci" majú totiž na komárňanskej palubovke prvú možnosť zakončiť sériu a po deviatich sezónach dokráčať k titulu bez zaváhania vo finále. Podarí sa  Komárnu vzoprieť osudu?

MBK Rieker Com-therm Komárno - BC Prievidza, stav série - 0:3

Mestská športová hala, streda 4.5. o 18:00, priamy prenos - Arena SportHuste a Youtube, štatistický prenos

 

Priebeh série: Séria je zatiaľ jasne v prievidzských rukách, čo sa potvrdilo aj v treťom finálovom zápase na Hornej Nitre. Prievidza nenechala tentoraz Komárno viesť v zápase, od úvodu sa chopila taktovky zápasu a každý komárňanský náznak dokázala včas eliminovať. Prvýkrát v sérii sa v záverečnej štvrtine nekonala žiadna dráma, "baníci" kontrovali priebeh a tréner Čurovič dal dokonca v závere možnosť okúsiť mladíkom chuť finálových zápasov. 

 

Čísla, čísla, čísla: Komárno ťažilo hlavne z podkoša, kde dalo vyše polovicu všetkých bodov (44), zaznamenalo až 15 ofenzívnych doskokov a z druhých šancí dali ďalších 18 bodov. Na domácej strane však opäť bola vynikajúca streľba za tri body, Prievidžania tentoraz zaznamenali až 56% úspešnosť pokusov, celkovo zaznamenali až 13 trojek, kým ich súper si na svoje konto pripísal len tri úspešné pokusy za tri body. 

 

Kto proti komu: Prievidzská podkošová úderka sa v stretnutí postarala až o 45 bodov svojho tímu, na hosťujúcej strane Alawoya, Bilič, Kratochvíl a Vido spolu nazbierali len o tri body viac. Zaujímavé bude sledovať aj rozohrávačský duel Wisseha s Bannisterom, komárňanský playmaker musí nutne strelecky zabrať, ak nechce vidieť v domácom prostredí oslavy prievidzského tímu.

 

Delegácia rozhodcov: Gabara Boris, Ženiš Peter, Lamoš Roman

 

Povedali pred zápasom:

Roman Vido (hráč Komárna): "V doterajšom priebehu série zatiaľ platí, že v dôležitých momentoch jednotlivých stretnutí sa nám nedarí podľa našich predstáv. Aj v poslednom vzájomnom zápase nám nechýbalo veľa, aby sme boli úspešní, preto verím, že v Komárne vo štvrtom finálovom súboji sa nám to už konečne podarí. Motivácia nám absolútne nechýba, séria ešte nie je na konci, navyše pred domácim publikom prehrať určite nechceme a budeme sa snažiť zo všetkých síl, aby sa finále ešte vrátilo do Prievidze, čo by znamenalo naše stredajšie víťazstvo, po čom všetci túžime!"  

Marko Batina (hráč Prievidze): "Nemyslíme na to, že vyhrávame 3:0, ale myslíme na to, ako na ďalší zápas. Nelietame v oblakoch. To, čo nás doviedlo k prvému miestu, nie je lietanie v oblakoch, ale byť pevne nohami na zemi, sústredení a odviesť si svoju robotu."

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK