• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dohrávka 29. kola Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy medzi BC Prievidza a MBK Lučenec prinesie skompletizovanie a reálny pohľad na tabuľku pred záverečnými zápasmi základnej časti. Kto si do nej pripíše na začiatku týždňa dva body?

BC Prievidza - MBK Lučenec

Niké aréna, pondelok 6. marca o 18.00 - štatistický prenos, priamy prenos: Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Martin Margala, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Prievidžania chytili druhý dych, po dlhšom výsledkovom výpadku sú späť na hernej úrovni, ktorou sa prezentovali počas jesene. Víťazstvo 90:74 nad Komárnom bolo dôležitou vzpruhou pre tím Miljana Čuroviča, prípadne ďalšie dva body ich môžu priblížiť k súboju o druhé miesto v tabuľke. Okrem výhry im vyšiel aj návrat staronovej posily Mikea Rostampoura. V ceste za víťazstvom im však bude stáť nevyspytateľný Lučenec. Ten mal počas víkendu voľno, preto sa mohol dôkladnejšie pripravovať na svojho pondelňajšieho súpera. Zverenci trénera Ivana Kurillu naposledy triumfovali v Nitre, v ofenzívne ladenom stretnutí zdolali svojho súpera 123:90.

Kto proti komu: Návrat Mikea Rostampoura do prievidzského dresu priniesol pod koš potrebné kilá, dôraz a energiu. Proti nemu bude stáť mimoriadne všestranný Aaron Rountree, ale aj jeho krajan Jervon Pressley. 

Čísla, čísla, čísla: Predchádzajúce dva vzájomné zápasy dopadli lepšie pre Prievidzu (104:101 a 89:70). Úradujúci majster aktuálne ťahá šnúru troch víťazstiev v rade, Lučenec má na svojom dve víťazstva za sebou z hosťujúcich paluboviek. 

Povedali pred zápasom:

Samuel Hupka (hráč Prievidze): "Proti Komárnu sme odohrali dobrý zápas aj v útoku, aj v obrane. Na Lučenec sa napriek krátkemu času pripravujeme zodpovedne. Keď predvedieme rovnakú energiu ako v zápase s Komárnom, budeme úspešní. Dúfam, že podpora divákov bude rovnaká ako v sobotu." 

Branislav Pipíška (hráč Lučenca): "Pondelňajší zápas s Prievidzou bude určite náročný. Mali sme však celý víkend na to, aby sme trénovali a poctivo sa pripravili. Určite sa budeme chcieť nakopnúť k čo najlepšiemu výkonu, veď aj posledný zápas v Nitre pre nás bol skvelým impulzom do záverečných bojov o play-off."

Foto: Samuel Alexander Petráš