• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Siedme kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy odštartuje atraktívnou predohrávkou medzi lídrom Interom Bratislava a tretím celkom tabuľky KB Košice.

 

BK Inter Bratislava - KB Košice

HANT aréna, streda 25. októbra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a 213

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Igor Pipíška, Stanislav Bara

Čo je potrebné vedieť: Prvýkrát v aktuálnom ročníku sa stretnú podľa papierových predpokladov dvaja najväčší ašpiranti na zisk titulu. Lepšie sú aktuálne na tom "žlto-čierni", ktorí ťahajú dvojzápasovú sériu víťazstiev pred svojim publikom. Najlepšia ofenzíva ligy má za sebou víkendovú výhru 103:89 nad nováčikom zo Žiliny. Trénera Olivera Vidina mohol potešiť fakt, že to jeho zverenci dokázali aj bez absentujúceho Radoslava Rančíka. S ambicióznymi plánmi cestujú do hlavného mesta "býci", ktorí zvládli mimoriadne dôležitý duel s Prievidzou. Minuloročného semifinalistu zdolali na svojej palubovke 94:85. Inter sa môže prípadným triumfom mierne odpútať od Košíc, hostia sa naopak ziskom dvoch bodov môžu priblížiť. 

Kto proti komu: V lete zamierila dvojica Michal Baťka a Stefan Matovič z Košíc do Interu. Teraz na nich čaká premiéra proti svojmu bývalému klubu. Potvrdia stúpaujúci trend svojich doterajších výkonov alebo ich zastavia pivoti Košíc?

Čísla, čísla, čísla: Kým basketbalisti Interu sú pred svojim percentom stopercentní, tak Košice ešte nezaznamenali vonku žiaden triumf. "Býci" majú pri tom najlepšiu defenzívu v celom ligovom pelotóne. Od svojho stredajšieho súpera sú tiež lepší v streľbe za dva a tri body, ale Inter má lepšie čísla v počte doskočených lôpt. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: „Košice sú v tejto sezóne určite jedným z našich najväčších súperov. Je to tím, ktorý je na tom veľmi dobre útočne. Musíme odstaviť kôš, nedovoliť košickým strelcom, aby sa presadzovali a hrať do útoku našu hru. Ak tieto veci splníme, môžeme pomýšľať na dobrý výsledok a čo je pre nás teraz najdôležitejšie, aj na kvalitnú hru.“

Igor Marič, hráč Košíc: "Inter má dobrý tím a nečaká nás tam nič ľahké. Musíme hlavne bojovať a hrať agresívne. Máme desať až dvanásť hráčov, ktorí môžu odovzdať na palubovke maximum a tréner nás určite pripraví na hru Interu. Ak si odvedieme svoju prácu dobre, tak sa o výsledok nebojím."

Videopozvánka na zápas Inter - Košice:

Foto: Vladimír Dorňák