• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Atraktívny súboj o tretie miesto otvorí ôsme kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Košičania v ňom privítajú na svojej palubovke basketbalistov Svitu.

KB Košice - Iskra Svit

Angels aréna, utorok 31. októbra o 20.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Lukáš Životský

Čo je potrebné vedieť: Priamy súboj o tretie miesto, pred ktorým sú na tom prekvapujúco lepšie "podtatranci". Počas víkendu si pripísali na svoje konto už piate víťazstvo v sezóne, doma zdolali po ofenzívnom výkone Žilinu 107:87. To sa im podarilo aj s oklieštenou zostavou, preto je pre trénera Svitu Michala Madzina triumf o to cennejší. Na druhej strane, doma ich privítajú ambiciózni Košičania. Zverenci trénera Miljana Čuroviča zatiaľ napĺňajú papierové predpoklady len doma, kde sú stopercentní, ale vonku sú aj naďalej bez víťazstva. Naposledy bola z toho tesná prehra 78:82 s Interom Bratislava. "Býci" sa hotujú, že by v utorok mohli naštartovať novú víťaznú sériu, ale "medvede" určite neplánujú darovať kožu lacno. 

Kto proti komu: Prvýkrát sa proti svojmu bývalému tímu predstaví pivot Svitu Vladimir Ivelja. Práve pod košom by sa mohla odohrávať aj kľúčová bitka tohto duelu, jeho súpermi budú mimo iného Peter Sedmák a Svetozar Stamenkovič. 

Čísla, čísla, čísla: Z hľadiska formy je na tom lepšie Iskra, na svoje konto si môže pripísať už piaty triumf za sebou. Je nebezpečnejšia po ofenzívnej stránke, naopak Košice majú zatiaľ lepšiu defenzívu. Čo však jednotlivé ukazovatele? "Býci" sú najviac nebezpeční v streľbe za tri body, Svit je zase najlepšie doskakujúcim družstvom ligy. 

Povedali pred zápasom:

Peter Sedmák, hráč Košíc: "Svit je nebezpečný tím s množstvom skúsených hráčov. Majú najlepšieho strelca ligy, majú viacerých chalanov, ktorí pôsobili aj v Košiciach. Budú teda motivovaní, ale ja verím, že to bude už len o víťazstvách. Doma chceme jednoznačne potvrdiť doterajšiu stopercentnú bilanciu a potom chceme konečne zabrať aj vonku."

Michal Madzin, tréner Svitu: "V rýchlom slede nás čaká ďalší zápas. Priestor na zotavenie bol krátky, ale musíme sa prispôsobiť. Silu Košíc na každom poste od trénera po každého hráča netreba špeciálne rozoberať a preto sa musíme starať o seba, o náš výkon, naše nasadenie a našu energiu."

Foto: Peter Jesenský