• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po utorňajšej predohrávke Košíc so Svitom (85:76), pokračuje Eurovia Slovenská basketbalová liga kolom č. 8. Žilina v ňom bude chcieť proti Komárnu zastaviť sériu prehier, Handlová naopak začať víťaznú šnúru na palubovke Karlovky. Inter si môže poistiť na Spiši prvé miesto v tabuľke a šlágrom kola je duel Levíc proti Prievidzi.

 

PP & TV Raj Žilina - MBK Rieker Com-Therm Komárno

Športová Hala Rosinského, streda 1. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Milan Brziak, Igor Pipíška, Ladislav Bartoš

Čo je potrebné vedieť: Nováčik sa sériou piatich prehier v rade postupne prepadol až na posledné miesto tabuľky. Teraz ho však konečne čaká duel doma, kde odohral zatiaľ najvyrovnanejšie duely aktuálnej sezóny. Zverenci trénera Maroša Moravčíka dlho pomýšľali na triumf vo Svite, zlý druhý polčas ich napokon stál dva body, "medveďom" podhľadli 87:107. Nová trénerská metla v Komárne zatiaľ nezametá podľa predstáv, aj pod vplyvom viacerých absencií v zostave prehrali v Handlovej 75:92. Miloš Šporar mal však teraz viac času na zoznámenie sa s novým kolektívom, uvidíme ako dopadne jeho druhý duel na lavičke. 

Kto proti komu: Rozohrávačske duo Žiliny Róbert Rožánek a Walter Wright je na druhom, respektíve treťom mieste v ligovom pelotóne strelcov. Zastaví ich produkciu alebo sa jej vyrovnajú rozohrávači "obuvníkov"? 

Čísla, čísla, čísla: Základná päťka Žiliny hrá kľúčovú rolu pri výsledkoch tímu, v priemere dáva takmer 70 bodov na zápas, pri čom celý tím má aktuálne priemer 83 bodov v zápasoch. Podobne je na tom aj Komárno, ktoré má však v tomto porovnaní väčší bodový príspevok lavičky. 

Povedali pred zápasom:

Walter Wright, hráč Žiliny: "Sme pripravení na tento zápas. Cítime sa sebavedomo, aj keď sme nemali ideálny začiatok do sezóny. Viem, že sme schopní zvíťaziť, preto musíme ísť do tohto duelu s tým, že musíme bojovať celých 40 minút. Len to nám môže priniesť víťazstvo. Súper hrá veľmi fyzicky, preto musíme zabrať hlavne v defenzíve a pod košom."

Troynell Adams, hráč Komárna: "Zápasom v Žiline končíme sériu zápasov na palubovkách súperov a radi by sme sa s ňou rozlúčili víťazstvom. Žilina je síce nováčik, ale jej výkony tomu vôbec nenasvedčujú a ich ambiciózny tím je veľmi nebezpečným súperom. Potrápil už nejedno družstvo v súťaži. Musíme si dávať pozor na herné výpadky v jednotlivých úsekoch hry, ak sa s nimi budeme držať vyrovnanú partiu počas celého zápasu, môžeme pomýšľať na úspech."

 

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - BK Inter Bratislava

Mestská športová hala, streda 1. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Ján Kovalčík, Tomáš Kiss

Čo je potrebné vedieť: Zdravotné starosti a zápasy na palubovkách súperov zapríčinili fakt, že Spišská Nová Ves prehrala už štyri stretnutia v rade. Teraz budú opäť doma, kde zatiaľ zbierajú víťazstvá. Okrem dlhodobejšie absentujúceho Viktora Juríčka by mal mať tréner Erich Korfanta k dispozícii kompletný tím. Lenže na Spiš pricestuje aktuálny líder tabuľky Inter Bratislava (z hľadisky bilancie zápasov). "Žlto-čierni" mali počas víkendu voľno, keďže si predohrali siedme kolo už predchádzajúcu stredu. Boli v nej úspešní, keďže zdolali Košice 82:78.

Kto proti komu: Dobrým výkonom sa na úvod v drese Spišiakov uviedol pivot Michel-Ofik Nzege. Ako sa mu bude dariť v druhom stretnutí, kde na neho čakajú oveľa náročnejší súperi?

Čísla, čísla, čísla: Tabuľka hovorí jasne, preto sú aj štatistické ukazovatele jasné. Inter dáva o dvanásť bodov viac na zápas, pri čom inkasuje takmer o 15 bodov menej.

Povedali pred zápasom:

Matt Marshall, hráč Spišskej Novej Vsi: "Zápas je pre nás veľkou príležitosťou, aby sme ho zahrali ako jeden tím, my musíme hrať tímovo. Po dlhej dobe hráme zasa doma, pred našimi skvelými fanúšikmi a veľmi sa tešíme na zápas proti terajšiemu lídrovi ligy. Ako každý tím sa doma cítime silnejší, na tento pocit sme čakali niekoľko týždňov. Pôjdeme za ďalším víťazstvom, pretože chceme pokračovať v našej ceste za cieľmi v tejto sezóne."

Oliver Vidin, tréner Interu: "Spišskú poznáme veľmi dobre, vieme, ako máme proti nej hrať. O všetkom rozhodne naše nastavenie. Ak bude optimálne, môžeme dosiahnuť dobrý výsledok. Naopak, ak nebude, nič dobre nás tam nečaká. Nezabúdajme, že Spišská doma ešte neprehrala. Musím podať obdobný výkon ako pri víťazstve vo Svite."

 

BK Levickí Patrioti - BC Prievidza

Športová hala, streda 1. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Anton Šarišský, Richard Sirocký

Čo je potrebné vedieť: Patrioti zakončia prvú štvrtinu základnej časti dvoma dôležitými súbojmi. Najskôr sa ich víťaznú sériu pokúsia zastaviť basketbalisti Prievidze. Levičania majú aktuálne najdlhšiu aktívnu sériu triumfov, v sobotu zvíťazili piatykrát v rade, keď zdolali Karlovku hladko 106:69. Piate domáce víťazstvo sa im však budú snažiť prekaziť zverenci Ryana Pannoneho. Prievidzský tím konečne opustili výraznejšie zdravotné problémy, družstvo začína dostávať správnu formu. Presvedčiť sa o tom mohla naposledy Spišská Nová Ves, ktorá prehrala na ich palubovke 81:102.

Kto proti komu: V lete zamieril z Levíc do Prievidze Jaroslav Musil, teraz sa prvýkrát v súťažnom zápase vráti do levickej haly už ako hráč súpera. Ako sa mu bude dariť proti jeho bývalému tímu? Kto z domáceho tímu ho bude strážiť?

Čísla, čísla, čísla: Oba tímy sú veľmi podobne ladené ofenzívne, ale defenzíva sa ukazuje zatiaľ ako silnou stránkou Patriotov. V porovnaní s Prievidzou totiž inkasuje takmer o deväť bodov menej na zápas.

Povedali pred zápasom:

Žarko Djurič, hráč Levíc: "Čaká nás naozaj náročný súper, Prievidza. Majú veľmi dobrý tím s kvalitnými hráčmi na všetkých pozíciách. Môžeme očakávať veľmi fyzický a rýchly basketbal, my sa však musíme pripraviť na to a reagovať tvrdou obranou. Rád by som pozval našich fanúšikov, aby nás prišli podporiť vo veľkom počte, pretože nás čaká ťažký zápas a budeme potrebovať ich podporu."

Jaroslav Musil, hráč Prievidze: "Levičania majú výbornú bilanciu a dobre vyskladaný tím, ľahký zápas to určite nebude. Musíme sa vyhnúť hluchým miestam a zostať celý zápas koncentrovaní, hrať našu hru a predovšetkým nechať na palubovke srdce."

 

VŠEMvs Karlovka Bratislava - MBK Handlová

Športová hala prof. Rovného, streda 1. novembra o 19.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Roman Lamoš, Martin Margala, Marek Turčin

Čo je potrebné vedieť: V podstate ide o súboj tabuľkových susedov a tiež pravdepodobne aj o priamych konkurentov v boji o play off. Lepšie sú na tom pred zápasom Handlovčania, ktorým sa v sobotu podarilo zastaviť sériu prehier. Mimoriadne ofenzívna posledná štvrtina im priniesla triumf 92:75 nad vicemajstrom z Komárna. Karlovka má za sebou neúspešný duel na palubovke Levíc, kde prehrala hladko 69:106. Treba však poznamenať, že zverenci trénera Petra Ivanoviča nenastúpili v plnej sile.

Kto proti komu: Pravidelne vysoký štandard odvádza pod košom Andrej Kuffa. Na druhej strane tiež možno hľadať kľúčového hráča na tomto poste, je ním Ivan Zejak.

Čísla, čísla, čísla: Karlovka sa zatiaľ trápi v ofenzívne, s priemerom niečo vyše 73 bodov na zápas je najhoršia v ligovom pelotóne. Paradoxne, v defenzíve je na tom lepšie ako ich najbližší súper, v stretnutiach dostáva totiž takmer o päť bodov menej.

Povedali pred zápasom:

Dávid Abrhám, hráč Karlovky: "Hráme doma a musíme využiť výhodu domácej palubovky aj podporu fanúšikov. Handlová je tabuľkový sused a určite chceme zvíťaziť. Do zápasu chceme ísť od úvodu agresívne a tlačiť na loptu, byť silní v ofenzíve."

Ivan Zejak, hráč Handlovej: "Ideme k veľmi nepríjemnému súperovi, ktorý hlavne doma dokáže odohrať veľmi dobrý zápas. My sme sa na zápas poctivo pripravovali a pevne verím, že keď podáme výkon ako v sobotu, tak môžeme pomýšľať nad víťazstvom."

Foto: Jakub Ruman