• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Deviate kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy a tiež prvú štvrtinu základnej časti uzatvorí súboj medzi basketbalistami BC Prievidza a VŠEMvs Karlovka Bratislava.

BC Prievidza - VŠEMvs Karlovka Bratislava

Niké aréna, nedeľa 5. novembra o 17.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk

Delegácia rozhodcov: Marek Kúkelčík, Tomáš Holländer, Jakub Izák

Čo je dôležité vedieť: Zaujímavá konfrontácia o pokojný stred tabuľky, tak by sa dal charakterizovať duel Prievidze s Karlovkou. Postavenie majú lepšie domáci basketbalisti, pred svojim publikom zatiaľ získali tri víťazstva zo štyroch duelov. Vonku je to o čosi horšie, mrzieť však môže hlavne stredajší duel s Levicami. V ňom siahali na cenné víťazstvo, ale napokon prehrali najtesnejším možným rozdielom 89:90. Karlovka sa prípadným triumfom môže dotiahnuť na svojho nedeľňajšieho súpera. V ich neprospech zatiaľ hovorí doterajšia historická bilancia v rámci Eurovia SBL, keď ešte v Niké aréne ani raz neuspeli. Na Hornú Nitru cestujú "vysokoškoláci" posilnení cenným triumfom 81:61 nad Handlovou. 

Kto proti komu: Zaujímavým faktorom duelu môže byť streľba za tri body. Domáci sa v tomto smere opierajú o Granta Sittona či Rodneyho Glasgowa, hostia o Dávida Abrháma, respektíve Dalibora Hliváka. 

Čísla, čísla, čísla: Až takmer o 17 bodov viac dáva Prievidza v zápasoch v porovnaní s Karlovkou. Lenže bratislavský celok má lepšiu defenzívu, keď inkasuje v priemere o viac ako dva body menej. 

Povedali pred zápasom:

Ján Zorvan, hráč Prievidze: "Karlovka je nevyspytateľný súper, ktorého netreba podceňovať, čo ukázali aj v predchádzajúcom zápase, v ktorom vyhrali o 20 bodov. Ak chceme byť úspešní, budeme musieť bojovať v obrane, na doskokoch a hrať kolektívny basketbal."

Juraj Hašan, hráč Karlovky: "Prievidza má dobre vyskladaný kvalitný káder, hrá rýchly a behavý basketbal. Takisto je nebezpečná aj spoza trojkového oblúka. Myslím si, že dôležitá bude z našej strany tvrdá a precízna obrana, aby sme nedovolili Prievidzi hrať ich hru. Iba vtedy môžeme pomýšľať na to, že uhráme dobrý výsledok."

Videopozvánka na stretnutie Prievidza - Karlovka:

Foto: Vladimír Králik