• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dvanáste kolo Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy odštartuje utorňajšia predohrávka Levíc s Handlovou. Potvrdia v ňom Patrioti bezchybnú domácu fazónu alebo získa Handlová ďalšie víťazstvo vonku?

 

BK Levickí Patrioti - MBK Handlová

Športová hala, utorok 14. novembra o 18.00 h - štatistický prenos, priamy prenos: Huste.sk a Youtube

Delegácia rozhodcov: Anton Šarišský, Marek Turčin, Martin Hudec

Čo je dôležité vedieť: Pre Patriotov pokračuje nahustený program zápasov, zverenci trénera Tea Hojča hrajú v priebehu desiatich dní až päť stretnutí. Zatiaľ to zvládajú príkladne, z oboch zápasov vzišli víťazne. Ako dôležitý sa ukázal hlavne sobotňajší triumf, v krajskom derby dokázali zdolať Komárno 82:73. S veľkým odhodlaním prídu ukončiť ich víťazné domáce ťaženie basketbalisti Handlovej. "Baníci" sa konečne dočkali prvého víťazstva vonku v tejto sezóne, keď predviedli po taktickej stránke výborný obrat v zápase so Spišskou Novou Vsou. Cenné body v boji o play off miestenku prišli po výsledku 102:94.

Kto proti tomu: Na handlovskej strane hrozí nebezpečenstvo hlavne z pozície krídelníka, čo preukázala dvojica Jovan Djordjevič a Marcus Tyus. Proti Spišiakom zaznamenali obaja po 20 bodov. Levičania majú vo svojich radách na tomto poste Tanela Kurbasa a Tea Petaniho. 

Čísla, čísla, čísla: Pre Handlovú platí jasná matematika, priemerne dávajú v zápasoch takmer 79 bodov. Pri doterajších víťazných stretnutiach zaznamenali vždy minimálne o desať bodov viacej, ako je ich priemer v tejto sezóne. Silu Patriotov jasne dokumentuje šesť domácich víťazstiev v rade, pred domácim publikom im najviac bodov dala Prievidza - 89.

Povedali pred zápasom:

Kentwan Smith, hráč Levíc: "Neočakávam ľahký zápas, ale náš tím urobí všetko pre to, aby si udržal výhodu domácej palubovky. Myslím si, že sme na tento zápas pripravení. Jediným problémom je fakt, že nám niektorí hráči budú chýbať v dôsledku zranenia alebo choroby. Ak chceme zvíťaziť, tak musíme hrať tvrdšie ako náš súper a dodržiavať pokyny trénera. Ak takto budeme hrať, tak si udržíme našu aktuálnu tabuľkovú pozíciu v lige."

Marcus Tyus, hráč Handlovej: "Čaká nás súper s najvyššími ambíciami. Hráme druhý zápas počas troch dní, ale veríme si. Sme pripravení podať čo najlepší výkon a pobiť sa o každú loptu. Favoritom sú domáci, to môže byť naša výhoda. Na zápas sa tešíme a verím, že si na svoje prídu aj fanúšikovia."

Foto: Lukáš Droppan