• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V stredu, 8. apríla, nás čakajú štvrté semifinálové zápasy a môžeme spoznať už aj prvého finalistu.

MBK Handlová – BC Prievidza

ŠH, streda 8.4. od 18:00

V semifinálovej sérii hornonitrianskych družstiev aj naďalej platí pravidlo môj dom, môj hrad. Po minulotýždňovom „výprasku“ Prievidze v Handlovej nastal v sobotu v Niké aréne obrat o 360 stupňov. Na koni boli opäť domáci basketbalisti, ktorí si víťazstvo vybojovali viac menej už v priebehu druhej štvrtiny. Oba tímy tak predvádzajú svoju kvalitu najmä doma. Výhodu domáceho prostredia bude mať v stredajšom zápase Handlová, ktorá momentálne na zápasy prehráva 1:2. „Vieme, že Prievidza príde s tým, že určite bude chcieť vyhrať. Ale my vieme ako musíme hrať. Dúfam, že splníme viac ako polovicu z toho, čo nám povie tréner. Keď hráme ako jeden, nikto nás nemôže poraziť. Naša kvalita spočíva v našej kolektívnosti, keď všetci dvanásti hráme ako jeden tím,“ hovorí Milovan Savić, pivot MBK Handlová.

Prievidžanom minulotýždňový zápas v Handlovej nevyšiel úplne podľa predstáv. Obe družstvá zvolili taktiku agresívnej hry, čo so sebou prináša aj množstvo emócií, ktoré sa každým zápasom len stupňujú. „Dôležité bude, že sa budeme biť o každú jednu loptu, hrať rozumne a agresívne. Poznáme ich dobré aj zlé stránky. Musíme hrať počas celého zápasu koncentrovane, aby sme zvíťazili,“ vyjadril sa prievidzský hráč, Uroš Zadnik.

Stav série: 1:2 (73:80 ,77:61, 60:81)

BK Inter Incheba Bratislava – MBK Rieker COM-therm Komárno

Hant aréna, streda 8.4. od 18:00

Kľúčový zápas v stredu čaká hráčov Interu Bratislava. V semifinále s Komárnom veľmi prekvapivo prehráva už 0:3. Žlto-čiernych zaskočila najmä prehra v druhom stretnutí na domácej palubovke. Po tejto prehre nezvládli ani tretí zápas v Komárne, v ktorom opäť svoj osud spečatili už v prvom polčase, ako tomu bolo v predchádzajúcich dvoch dueloch. V tomto prípade sa im však v priebehu tretej štvrtiny nepodarilo spamätať a zápas už nezdramatizovali. Sobotňajším 17-bodovým víťazstvom si tak Komárno vybojovalo aj matchball, ktorý môže využiť už v najbližšom zápase v Hant aréne. „Sme radi, že sme zvládli tri náročné zápasy po sebe. Inter má tím plný skúsených hráčov, ktorí sa nevzdávajú za žiadneho stavu a inak tomu nebude ani teraz v stredu. Na tento zápas sa pripravujeme rovnako ako na prvé tri. Dôležité je, aby sme neprestali hrať našu tímovú hru a verím, že s pomocou našich fanúšikov v stredu uspejeme,“ povedal Matúš Jurčina, hráč Komárna. Inter však aj naďalej mieni bojovať o finále a pred stredajším stretnutím jednoznačne vyhlasuje: „Nevzdávame sa!“

Stav série: 0:3 (85:9075:78, 74:91)

 

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK