• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj Prievidza, aj Komárno majú pred sobotňajším semifinále matchball a výhodu domáceho prostredia.

BC Prievidza – MBK Handlová

Niké aréna, sobota 11.4. od 18:00

Basketbalistom Prievidze sa ako prvým z hornonitrianskej semifinálovej dvojice podarilo dobyť súperovu palubovku, keď v stredajšom stretnutí zvíťazili v Handlovej o 14 bodov. Začiatok zápasu však nenaznačoval, že by sa Prievidžanom mohlo podariť vyhrať v handlovskej športovej hale. Prvých 15 minút stretnutia bolo v réžii domácich basketbalistov, no potom sa karta obrátila a na palubovke začali kraľovať zverenci Krunoslava Krajnovića. Tí si postupne vypracovali rozhodujúce vedenie a zvíťazili 77:63, čím získali jedinečnú príležitosť na ukončenie série pred domácim publikom. „Bude to fyzicky náročný zápas tak, ako aj tie predošlé. Handlová rozhodne nepríde odovzdaná. Bude to úplne iný zápas ako bol v stredu, teda čo sa týka herného prejavu. Dá sa povedať, že nemajú čo stratiť, a o to viac budú agresívnejší a nepríjemní, na čo sme samozrejme pripravení. Máme možnosť využiť prvý game ball, postúpiť tak do finále a navyše pred našimi fanúšikmi. Pokiaľ budeme hrať zodpovedne, disciplinovane a hlavne rozumne, tak pevne verím, že nepripustíme žiadnu drámu a sériu ukončíme,“ hovorí vedúci družstva BC Prievidza, Tomáš Dobiaš.

Handlovčania sa nachádzajú v nevýhodnej pozícii. Ak chcú ešte bojovať o finále, musia v sobotu v Prievidzi zvíťaziť, čo nebude jednoduché. „Séria stále pokračuje a my urobíme všetko pre to, aby sme ju vrátili do Handlovej. Som veľmi rád, že som súčasťou historicky prvého semifinále medzi Handlovou a Prievidzou. Prievidzu rešpektujeme, má výhodu a vyhráva na zápasy 3:1, ale ešte nie je koniec. Som presvedčený o tom, samozrejme s rešpektom, že ak Handlová bude hrať a trénovať tak, ako vie, neexistuje žiadny súper, ktorý by nás porazil. Urobili sme analýzu štvrtého zápasu a problém bol presne v tom, čo som hovoril pred začiatkom celej série. Hrali sme dobre prvých 15 minút, všetko sme mali pod kontrolou, ale potom sme boli len skupinou jednotlivcov. V sobotu budeme robiť všetko pre to, aby sme sériu predĺžili. Samozrejme pozývam všetkých fanúšikov, aby nás prišli do Niké arény podporiť,“ povedal Branko Maksimović, tréner Handlovej.

Stav série: 3:1 (80:73, 61:7781:60, 77:63)

MBK Rieker COM-therm Komárno – BK Inter Incheba Bratislava

ŠH, sobota 11.4. od 18:00

Komárno v stredu svoj matchball nevyužilo a po prvýkrát v sérii podľahlo Interu. Tak, ako prvé tri stretnutia nevyšli žlto-čiernym, tak ten stredajší zase nevyšiel Komárňanom. V Hant aréne im doslova nič nevychádzalo, čo domáci využili na vypracovanie si vysokého bodového rozdielu. Zaujímavosťou tohto stretnutia však nebol samotný výsledok – 105:63 – ale až deväť technických chýb, ktoré boli v zápase udelené. „Lodiari“ však v sobotu majú ďalšiu príležitosť na ukončenie série, ktorá sa za stavu 3:1 presúva práve do Komárna. „Očakávam tvrdý zápas a úplne iný, ako sme odohrali v Bratislave. Aj na piate stretnutie sa pripravujeme ako na každé iné a všetci sa na tento duel už veľmi tešíme. Pozývam najlepších fanúšikov na Slovensku – tých komárňanských – aby nás prišli v sobotu podporiť,“ hovorí hráč Komárna, Siniša Bilić.

Bratislavčania v stredu ukázali, že séria sa pre nich ešte neskončila a aj naďalej mienia bojovať o finále. Či sa im to podarí je otázne, ale v Komárne sa im už raz zvíťaziť podarilo, keď si tam vybojovali víťazstvo vo finále Budiš Slovenského pohára. Tento úspech by určite v sobotu chceli zopakovať, a celú sériu tak opäť vrátiť do hlavného mesta. „Musíme makať, bojovať od začiatku do konca a nechať na ihrisku srdce, lebo v tom bol zatiaľ rozdiel,“ konštatuje asistent trénera Interu, Tomáš Polák.

Stav série: 3:1 (90:8578:7591:74, 63:105)

 

FOTO: PETIS JAŠKO