• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kolobeh základnej časti Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy doženie svoj jediný rest, ktorým je dohrať 12. kolo. O to sa postarajú v piatok basketbalisti Interu Bratislava a Iskry Svit.

BK Inter Bratislava - Iskra Svit

HANT aréna, piatok 2. februára o 18.00 h - štatistický prenos a priamy prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Pavel Fuska, Stanislav Bara

Čo je dôležité vedieť: "Žlto-čierni" síce opäť vyhrali bratislavské derby proti Karlovke, ale v stredajšom stretnutí 29. kola neoslnili. V závere ich však zachránila úspešná trojka Tomáša Mrviša, ktorá znamenala nielen víťazstvo 92:89, ale aj natiahnutie šnúry dvojbodových triumfov už na päť zápasov. Zverenci trénera Olivera Vidina si určite budú chcieť napraviť chuť proti "medveďom". Ani Iskre Svit nevyšiel ideálne stredajší zápas, lenže v ich prípade nemal víťaznú pečať. V priamom súboji o štvrté miesto prehrali "podtatranci" s Prievidzou 77:85, čím sa im vzdialila vidina výhody domáceho prostredia v prvom kole play off. Prípadnou výhrou na Pasienkoch sa však opäť môžu priblížiť svojmu stredajšiemu rivalovi.

Kto proti komu: Očakávame zaujímavý duel elitných slovenských basketbalistov. Pod košom operuje za Inter skúsený Radoslav Rančík, Svit sa opiera o produkciu Pavla Lošonského. 

Čísla, čísla, čísla: Inter to v tejto sezóne na Svit vie, vo všetkých troch vzájomných zápasoch totiž zvíťazil. V ich prospech hovorí aj ofenzívna produkcia a počet inkasovaných bodov na stretnutie. 

Povedali pred zápasom:

Oliver Vidin, tréner Interu: "Posledný mesiac sme odohrali ťažké zápasy v oklieštenej zostave. Prakticky neustále sú chorí či zranení aspoň dvaja alebo traja hráči. Obvykle hráči základnej zostavy. Naše výkony preto nie sú také vyrovnané, ako sme boli zvyknutí. Na druhej strane, Svit veľmi dobre poznáme, hrali sme spolu už trikrát, naposledy len pred dvomi týždňami. Poznáme silné stránky nášho súpera, poznáme aj jeho slabšie stránky. Je veľmi dôležité odstaviť Lošonského, Davisa a Jacksona od útočného doskoku, nedovoliť otvorené strely Avramovičovi, Jacksonovi a Iveljovi a postrážiť si v tranzícii Waltona s Avramovičom a Jacksonom. To sú základné veci, na ktoré si treba dávať pozor. Musíme využiť naše kvality v útoku a na druhej strane, nepovoliť ako naposledy Karlovke 15 útočných doskokov."

Michal Madzin, tréner Svitu: "Veľmi ťažká séria zápasov nám pokračuje v strašne rýchlom tempe. Musíme sa s tým vysporiadať a bojovať. Pre nás je momentálne dôležité fyzicky a psychicky zvládnuť toto obdobie a pozrieť sa na veci, ktoré chceme vylepšiť. Budeme sa o to snažiť hneď v tomto zápase proti lídrovi tabuľky."

Videopozvánka na zápas Inter - Svit:

Foto: Vladimír Dorňák