• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kalendárny rok 2019 uzatvorí dohrávka 19. kola Slovenskej basketbalovej ligy, v ktorej si zmerajú sily basketbalisti Interu Bratislava a Iskry Svit. Prenesú si do nového roka víťaznú šnúru "žlto-čierni" alebo ukončia "Podtatranci" čakanie na triumf?

SBL 2019/2020 - 19. kolo: 

Inter Bratislava - Iskra Svit

Eurovia aréna, pondelok 30. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos 

Delegácia rozhodcov: Peter Ženiš, Tomáš Doušek, Tomáš Holländer

Zdravotná situácia a herný prejav úradujúceho majstra sa postupne zlepšuje, svedčí o tom aktuálne šesťzápasová séria víťazstiev a vizitka najlepšej defenzívy v súťaži. "Žlto-čierni" sa mohli pred vianočnými sviatkami navyše potešiť z návratu pivota Michaela Fuseka do zostavy, aj s jeho pomocou sa podarilo v domácom prostredí zdolať Prievidzu 65:52. Do zápasového diania by sa mohol vrátiť už aj Goran Bulatovič, vďaka čomu by bol Inter po dlhšom obdoví v najväčšej sile. "Svit má svoje vrcholy i pády v tejto sezóne, ale je ozaj nebezpečným súperom, keď hrá svoj rýchly basket. Zvlášť vďaka dobrým zahraničným hráčom, ako sú Johnson, Carr a Nesbitt. Konštantou je Avramovič. My sme si trošku oddýchli, intenzívnejšie zatrénovali. Do zápasu ideme z plného tréningu. Nebudeme sa šetriť. Pripravujeme sa ako na každý iný zápas, no netajíme sa, že rok 2019 chceme uzavrieť domácim víťazstvom. Z hľadiska tabuľkového postavenia pre nás tento súboj až tak veľa neznamená, keďže sme suverénne prví, ale chceme udržať kontinuitu dobrej práce a zlepšujúcej sa hry. Postupne sa dvíhame kondične i herne," povedal pred stretnutím kouč Interu Aramis Naglič.

Kým domáci celok sa nesie na víťaznej vlne, tak bronzový celok z predchádzajúceho ročníka ťahá trojzápasovú šnúru prehier. Za momentálne slabšou formou Svitu však treba hľadať aj absencie, už dlhšiu dobu nie je k dispozícii americký rozohrávač Isaiah Johnson a zranenie trápi aj skúseného krídelníka Stanislava Baldovského. Iskra preto pred vianočnými sviatkami prehrala v Prievidzi celkom hladko 62:87. Bude preto zaujímavé sledovať, akú zostavu bude mať tréner Rudolf Jugo k dispozícii na Pasienkoch. "Na Interi nás čaká veľmi náročný zápas. Ak chceme pomýšľať na úspech, tak budeme musieť hrať maximálne disciplinovane, s minimom strát, kontrolou doskoku a rozumnou hrou v útoku. Vieme, že na to bude potrebná koncentrácia počas celých 40 minút, ale určite dáme do toho energiu a bojovnosť a veríme, že odohráme dobrý zápas," uviedol asistent trénera Svitu Róbert Ištvánik.

Foto: Vladimír Dorňák