• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Desiate kolo Slovenskej basketbalovej ligy otvorí duel Interu Bratislava s Lučencom. Podarí sa domácim ukončiť sériu prehier alebo natiahnu hostia svoju šnúru výhier?

SBL 2020/2021 (piatok 30. októbra o 18.00 h):

Inter Bratislava - BKM Lučenec

K zápasu: V krátkom čase čaká "žlto-čiernych" ďalší zápas s tímom, ktorý okupuje hornú polovicu tabuľky. Inter aj bez absentujúceho Jaroslava Musila mohol v stredu večer na palubovke Levíc zvíťaziť, no povestný krôčik naviac nedokázal v závere urobiť. Súper toho potrestal a výsledkom (80:88) bola tretia prehra v rade. Treba však poznamenať, že zverenci trénera Alberta Blanca Vilu nie sú ľahkým súperom, minimálne vo svojej Eurovia aréne potrápili už nejeden tím. "Musíme sa v obrane riadiť našimi pravidlami, špeciálne pri situáciách pick´n´roll. A v ofenzíve by sme nemali veci unáhliť, ale snažiť sa hrať naše signály a z toho čerpať výhodu. Dôležité je hrať trpezlivo," myslí si pred zápasom asistent trénera Interu Edgars Jaunzems.

Lučenec však prichádza s jasnou motiváciou - revanšovať sa za nie práve ideálny výkon proti Prievidzi (77:71), natiahnuť svoje víťazné ťaženie a stíhať prvých Spišiakov. "Novohradčania" sa museli proti celku z hornej Nitry obracať, aby udržali dva body doma. Podarilo sa to vďaka dobrej koncovke, v ktorej sa vytiahol domáci odchovanec Simeon Jackuliak. Zverencom trénera Petra Jankoviča to zatiaľ u súperov ide, aktuálne majú bilanciu 3 výhier a 1 prehry. "Inter sa bude po prehrách určite chcieť rehabilitovať vo svojom domovskom stánku, kde tradične hrá dobre. My sa pokúsime predĺžiť našu víťaznú sériu. Kľúčom k triumfu bude koncentrácia a plnenie zápasového plánu," uviedol pivot BKM Konstantin Anikienko. 

Kto píska: Peter Ženiš, Martin Margala, Jozef Stopka

Na čo sa zamerať: Pútať pozornosť by mohol súboj zaujímavých krídelníkov na oboch stranách. Na strane bratislavského tímu patrí k bodovým lídrom Arnas Beručka, hostia majú už tradične oporu v Jamesovi Murray-Boylesovi. Kto vzíde z tohto duelu lepšie?

Kde sledovať:

Foto: Ján Šnúrik