• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po úradujúcom majstrovi čaká rozlúčka s basketbalovou Európou aj na bratislavský Inter, v záverečnom stretnutí sa budú snažiť odčiniť vysokú porážku na palubovke litovského Šiauliai.

Pred žlto-čiernymi stojí odhodlaný súper, ktorý reálne bojuje postup do ďalšej fázy. Šiauliai má pred posledným kolom bilanciu dvoch výhier a troch prehier, prípadným víťazstvom môžu postúpiť ako jeden z najlepších tímov na treťom mieste. Už pred úvodným rozskokom je isté, Inter poslednú priečku v skupine M neopustí, ale rád by zakončil skupinovú fázu víťazstvom. „Nerobil by som veľkú vedu z prehry v Šiauliai. V basketbale sa občas také veci stávajú. Súper bol veľmi agresívny v obrane a veľmi motivovaný. Nám to nešlo. Ale samozrejme, tešíme sa domáci zápas. Pripravujeme sa, chceme sa prezentovať v ďaleko lepšom svetle a ukázať, že máme ďaleko vyššie kvality než ako by tomu nasvedčoval výsledok z Litvy,“ vyjadril sa pred duelom asistent trénera Tomáš Polák.

Dobrou správou pre fanúšikov Interu je, že do zápasu by mal už zasiahnuť aj B.J. Young, ktorý do predošlého zápasu vo Vroclavi nezasiahol. Na druhej strane už v tíme nepokračuje Miljan Rakič, ten sa rozhodol prijať lepšiu ponuku v Rumunsku. Hráči Interu si napravili chuť po zbabranom zápase na poľskej pôde, v šlágri 17. kola zvíťazili nad Levicami rozdielom 25 bodov. Situácia v litovskom tíme nie je ideálna, kým v domácej súťaži sa po mizernom začiatku zlepšila nálada troma víťazstvami v rade, tak vo FIBA Europe Cupe si dvoma prehrami výrazne skomplikovali postupové nádeje. Prvý vzájomný zápas týchto tímov vyznel jasne pre Šiauliai, ten zvíťazil nad slovenským zástupcom jasne 116:80. Aj napriek tomu, by sa chcel Inter s pohárovou Európou rozlúčiť víťazne, čo potvrdil aj Goran Bulatovič: „Prvý zápas s nimi sme nehrali zle, teraz máme šancu ukázať, že sme mali len zlý deň. Musíme hrať oveľa lepšie v defenzíve ako v prvom stretnutí. Určite dáme do toho všetko, aby sme si vo FIBA Europe Cupe zapísali na svoje konto druhé víťazstvo.“

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK