• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Náročný predvianočný program zakončia Levickí Patrioti domácim duelom Alpsko-adriatického poháru, v ktorom privítajú slovinské Helios Suns Domžale.

Dva týždne dozadu cestovali Levičania na ťažký minitrip do Chorvátska a Slovinska. V oboch dueloch ťahali za kratší koniec, ale hlavne prehra s ich dnešným súperom ich veľmi mrzela, Domžale totiž podľahli celkom jasne 52:90, preto majú pred zápasom o motiváciu postarané. Prípadným víťazstvom môžu tiež posilniť zverenci Tea Hojča svoje šance na prijateľného súpera vo štvrťfinálovom dvojzápase. Prejdime k ich slovinskému súperovi, ktorý na rozdiel od Levíc má menej zhustený program zápasov. Od posledného vzájomného duelu si v domácej súťaži bez problémov poradili v mestskom derby s Laštovkou, ktorú porazili 84:67. Obstáli tiež v Alpsko-adriatickom pohári, na domácej palubovke zvíťazili nad rakúskym Traiskirchenom 81:71.

K dnešnému zápasu sa vyjadril aj levický tréner Teo Hojč: "V posledných dňoch mohli naši skvelí fanúšikovia vidieť veľmi kvalitné tímy a každý zápas bol pre nás veľkou výzvou. Teraz nás čaká silný slovinský celok Helios Suns Domžale, ktorý hral vo FIBA Europe Cupe a má vo svojom kádri niekoľko top hráčov slovinskej ligy. Počas posledných dvoch týždňov podpísali dvoch nových hráčov - rozohrávača, ktorý bol najužitočnejším hráčom srbskej ligy minulú sezónu a najlepšieho blokára fínskej ligy. Na domácej palubovke nad nami vysoko zvíťazili a mohli sme tak pocítiť ich talent a silu. Tentoraz chceme byť lepším súperom, chceme totiž ukázať, že vieme hrať proti zahraničným tímom s oveľa vyšším rozpočtom a tiež papierovo silnejším súpermi. Opäť sa spolieham na podporu našich skvelých fanúšikov, ktorí sú našou potrebnou energiou. Nemôžem sľúbiť, že budeme vyhrávať v každom zápase, ale môžem sľúbiť, že na palubovke necháme všetko."

Po trénerskej zmene prišli zmeny aj v hráčskom kádri, klub podpísal kontrakt s americkým pivotom Tomom Knightom, pre ktorého by mal dnešok debutom v drese Domžale. Druhou novou tvárou je Vuk Malidžan, do tímu prišiel zo srbkého OKK Belehrad, kde počas 10 duelov priemerne dosahoval 14.9 bodu, 7.5 doskoku, 7.9 asistencie a 1.4 zisku. Skvelú formu okrem toho majú Hugh Robertson a Zeljko Zagorač, ale vo forme sú aj Patrioti. V lige ťahajú štvorzápasovú sériu víťazstiev a pred domácim publikom ťahajú fenomenálnu sériu 11 výhier v rade. S odhodlaním potiahnuť sériu vstupujú aj do dnešnému zápasu, čo potvrdzujú slová Nemanju Kovačeviča: "Helios je silným celkom a favoritom našej skupiny. Očakávame náročný zápas, ktorý neprichádza v práve najvhodnejšom čase, keďže ide o tretí zápas v priebehu šiestich dní. Neznamená to, že sa vzdávame a nemáme pred úvodným rozskokom žiadne ambície, ale chceme ukázať v zápase to najlepšie, čo je v nás. Uvidíme či to bude stačiť na ďalšie víťazstvo." Dnešný zápas Levíc už tradične môžete sledovať prostredníctvom nášho webu, všetko podstatné nájdete na homepage v boxe "Sixt Alpe Adria Cup".

FOTO: LUKÁŠ DROPPAN