• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Väčšina ligových tímov má už vianočnú prestávku, ale dva z nich otvoria druhú polovicu základnej časti. V predohrávke 16. kola Niké SBL proti sebe nastúpia Handlová a Svit. Domáci hrajú o ukončenie série prehier, hostia môžu sviatkovať v prípade úspechu na štvrtom mieste. 

Niké SBL 2022/2023 - 16. kolo (streda 21. decembra, 18.00 h):

MBK Baník Handlová - Iskra Svit

K zápasu: Maródka Handlovej sa nezlepšuje a keď sa k tomu pridal fakt, že "baníci" nehlásia žiadne nové mená na súpiske, tak proti Komárnu sa len ťažko mohlo pomýšľať na úspech. To sa aj potvrdilo pri konečnom výsledku - 71:110. Aká je aktuálna situácia v tíme? "Neustále sa vyrovnávame s maródkou a mrzí ma, že to na nás prišlo práve v období, kedy hráme najmä domáce zápasy. V druhej štvrtine dlhodobej časti sme si dali za cieľ, zvíťaziť v odvetách, v ktorých sme neboli pod košmi súperov úspešní. Sami ale vidíte ako nám osud praje a čím sa boríme. Som si bez akýchkoľvek pochýb istý, že za normálnych okolností by sme mali na konte suverénne víťazstvo nad Komárnom a druhé by sme si pripísali nad Svitom. Hneď by to vyzeralo v tabuľke lepšie. Žiaľ, v tomto stave nie je možné hovoriť o predzápasových ambíciách a ani o dlhodobejších cieľoch. Zostáva iba veriť, že naši chlapci príjemne prekvapia. Aj v tomto prípade sme nášho súpera požiadali o preloženie zápasu, no v tejto lige už korektnosť neočakávame. Nuž, pokiaľ takéto víťazstvá našich súperov napĺňajú, my im k nim blahoželáme," informoval Pavel Procner. Jedno je isté, Handlovčania sa pokúsia vylepšiť domácu bilanciu, ktorú majú momentálne najhoršiu v lige a ukončiť dvojzápasovú sériu prehier. "Opäť stojíme pred náročnou previerkou. Stále nás sužujú zdravotné problémy, trénujeme v malom počte a ťažko povedať, koľkí nastúpime. Na domácej palubovke sa proti nám postaví kvalitný a dobre rozohraný Svit, ktorý nám v prebiehajúcej sezóne uštedril už dve prehry. Nebude jednoduché vrátiť mu požičané, no pred rozskokom sa určite nevzdávame. Musíme bojovať a ukázať charakter. Dáme do zápasu všetko, nie je sa na čo šetriť, veď potrebujeme naplno bodovať. Po tomto stretnutí nás čaká ešte zápas s Prievidzou a potom príde vytúžené voľno medzi sviatkami. Verím, že práve to nám pomôže a stihneme sa počas neho dať zdravotne do poriadku," dodal Branislav Pipíška. 

Svit mal naproti tomu cez víkend voľno, čiže sa mohol dôkladne pripraviť na svojho predvianočného súpera. Fazóna Iskry sa zlepšuje, čoho dôkazom bol aj úspech na palubovke Interu Bratislava (96:88). Prípadný ďalší z hornej Nitry by znamenal, že "medvede" by sviatkovali na 4. mieste v tabuľke, čo je viac ako dostatočná motivácia pre zverencov trénera Olega Meleščenka. Navyše si k tomu treba pridať fakt, že vonku majú Sviťania zatiaľ celkom dobrú bilanciu - 3 výhry a 4 prehry. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Tomáš Doušek, Mária Donovalová
Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix