• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Valentínske rande o dva body do tabuľky si dajú v rámci dohrávky 10. kola basketbalisti Levíc a Komárna. Podarí sa Patriotom zabudnúť na víkendový nezdar v hlavnom meste? Alebo sa "diablom" podarí zdolať aj aktuálne druhý najlepší tím súťaže?

Niké SBL 2022/2023 - 10. kolo (utorok 14. februára, 19.00 h):

Patrioti Levice - BC Komárno

K zápasu: Na víkendový zápas 23. kola by najradšej Levičania zabudli. V hlavnom meste nepodali ani zďaleka výkon, ktorým sa prezentovali v predošlých týždňoch a mesiacoch. Absencia Mihu Lapornika v hre bola badateľná a napokon z toho bola najvyššia ligová prehra v sezóne (61:83). Majster tak nevyužil možnosť priblížiť sa Spišským Rytierom a práve naopak, pred dohrávkou 10. kola sa musí mať na pozore, pretože konkurenti cítia šancu priblížiť sa ich aktuálnej pozícii. "Musíme správne zareagovať na zlý zápas proti Interu Bratislava. Komárno je veľmi podobné Interu, hrá s veľkou energiou a bojuje až do konca. Očakávam, že to bude ťažké stretnutie a bojovnosť do poslednej minúty," prezradil Draško Kneževič. 

Komárno v sobotu večer zaznamenalo významné a dôležité víťazstvo, v domácom prostredí ukončilo ťaženie Spišských Rytierov (93:79). Rozhodne veľká vec pre "diablov" z hľadiska pozdvihnutia mentálneho nastavenia pri veľmi hustom zápasovom programe. Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča sú momentálne na 4. mieste, ale stále môžu hrať aj vyššie priečky, napríklad priblížiť sa Leviciam. "Čaká nás ďalší náročný zápas v krátkom časovom rozpätí. Odovzdali sme v predchádzajúcich zápasoch množstvo fyzických a psychických síl, čo však neznamená, že do Levíc ideme bez toho, aby sme zabojovali. Vzhľadom na široký káder súpera, sme sa na neho svedomito pripravovali a očakávam, ako to už býva v dueloch medzi Komárnom a Levicami zvykom, zaujímavý zápas. Súper má kvalitné mužstvo, silu v útoku, avšak v posledných zápasoch sme aj my ukázali naše kvality a verím, že v tom budeme aj pokračovať. Ak budeme postupovať v nastolenom trende, hrať sústredene a s pokojom, môžeme potrápiť každého súpera," myslí si asistent trénera Ivan Djordjevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Martin Margala, Artjoms Ribakovs
Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan