• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po jednoznačnom otváracom zápase v sérii Spišských Rytierov s Komárnom, sa semifinálová bitka presúva na juh Slovenska. Pred "diablami" je jasná úloha, podať diametrálne odlišný výkon a vyrovnať stav série na 1:1. Proti však budú "Novovešťania", hlavne po úspešnom otváracom zápase. Kto sa bude radovať z víťazstva?

Niké SBL 2022/2023 - 2. zápas semifinále (streda 19. apríla, 19.00 h):

BC Komárno (4.) - Spišskí Rytieri (1.)

/stav série - 0:1/

K zápasu: Podobne ako v stretnutí Svitu s Levicami, tak aj otvárací duel Rytierov s Komárnom mal jednoznačný priebeh. Žiaľ, pre "diablov" to vôbec nedopadlo tak, ako by si po úspešnom postupe cez Lučenec predstavovali. Dosť rýchlo sa dostali do dvojciferného bodového deficitu, z ktorého sa v ďalšom priebehu nedokázali spamätať. Výsledkom bola výrazná prehra, ale ako sa často opakuje, v play off je jedno, o koľko prehráš alebo vyhráš, dôležitý je stav v sérii. "V druhom semifinálovom zápase musíme odčiniť sobotu a hrať oveľa lepšie, ako sme hrali v Spišskej. Rytieri sú jedným z top tímov ligy, majú široký káder a hrajú s veľkou sebaistotou. Preto sa musíme sústrediť už od prvých minút zápasu, pretože ak nám opäť na začiatku ujdú, môžeme mať problém. Nemali sme veľa času, avšak všetok dostupný čas sme venovali príprave na súpera. Nebude to jednoduché, verím pre nás v priaznivý výsledok. Touto cestou by som ja chcel pozvať všetkých našich fanúšikov na zápas, aby nás prišli podporiť a stali sa našim pomyselným šiestym hráčom," uviedol asistent trénera Ivan Djordjevič. 

Spišiaci mohli byť po dlhom čakaní spokojní, vstup do tohtoročného play off zvládli na jednotku. Dva prípravné zápasy evidentne pomohli, pretože Komárno absolútne nepustili ku svojej hre a v podstate veľmi rýchlo vybavili úvodný semifinálový duel. V závere mohli pošetriť aj sily, čo sa môže v play off vždy hodiť. Víťaz základnej časti ale zostáva nohami na zemi, čo odznelo aj v mnohých rozhovoroch. "Play off je čas fráz a preto jednu použijem hneď na úvod a je mimoriadne pravdivá. Každý zápas, špecificky vo vyraďovačke, je iný a začína sa od stavu 0:0. Čaká nás extrémne náročný zápas, domáci budú určite nabudeni, vedia o čo hrajú a veľmi dobre vedia, že ak by k nám cestovali za stavu 0:2, tak by to mali veľmi ťažké. Aj v tomto kontexte nepochybujem o tom, že do zápasu vložia úplne všetko. No a presne to isté musíme urobiť aj my. Zostať nohami pevne na zemi, vziať si z prvého zápasu to dobré a ešte vylepšiť to, čo sme nezvládli.Pozreli sme si video, vieme, kde nám ešte treba zabrať. Do Komárna cestujeme s rešpektom, no s veľkou túžbou urvať aj druhý bod. A práve vôľa a túžba bolo to, čo nás zdobilo v úvodnom zápase, čo nás trénerov veľmi potešilo. Verím, že takto zomknutí a ochotní ešte dať viac a ešte viac prijať, nastúpime na horúcej palubovke a že diváci uvidia pravú basketbalovú bitku o finále," povedal asistent trénera Erich Korfanta. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Pavel Fuska, Marek Turčin
Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz