• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nielen Levice, ale aj celá basketbalová verejnosť netrpezlivo čaká na to, kto sa predstaví v tohtoročnom finále Niké SBL. Zvládnu rozhodujúci zápas lepšie Spišskí Rytieri alebo Komárno?

Niké SBL 2022/2023 - 5. zápas semifinále play off (pondelok 1. mája, 18.00 h):

Spišskí Rytieri (1.) - BC Komárno (4.)

/stav série - 2:2/

K zápasu: Ofenzívy tvrdia v tejto semifinálovej sérii muziku. V najdôležitejšom okamihu z toho vyťažil viac víťaz základnej časti, vďaka čomu si zobral výhodu domácej palubovky na svoju stranu. Spišskí Rytieri totiž odvracali v Komárnu mečbal, po príkladnom útočnom výkone sa im to podarilo a vynútili si tak rozhodnutie vo svojej hale a pred svojimi fanúšikmi. Zverenci trénera Tea Hojča dokráčali k vyrovnaniu celkom sebavedomo, čo im môže pred zápasom č. 5 dodať mierne sebavedomie. "Pripravujeme sa normálne, ako na každé stretnutie v sezóne. Veríme a dúfame, že nás príde podporiť veľa fanúšikov, ich podporu určite budeme potrebovať. Rozhodnúť môže veľa vecí. My spravíme všetko pre to, aby sme boli pripravení z každej stránky. Ide viac o koncentráciu na detaily a snahu urobiť niečo navyše," myslí si Hojč. Otáznik akurát visí nad účasťou Patricka McGlynna, ktorý si privodil v závere stretnutia zranenie. "Spolu s lekárskym tímom robíme maximum, aby Patrick mohol nastúpiť na zápas. Hráč to sám veľmi chce a je pripravený ísť aj cez bolesť. Verím, že každý dňom sa jeho stav bude zlepšovať," vysvetlil pre oficiálnu klubovú webstránku kouč Spišiakov.

Komárno to malo vo svojich rukách, rozhodnúť mohlo pred vlastnými priaznivcami, ale tento plán sa nevydaril. Z bodového pohľadu (86) to vyzerá na prvý pohľad dobre, od Spišiakov však dostali takmer 100 bodov, čo len málokedy stačí na úspech. Miernou výhodou pre "diablov" môže byť fakt, že tlak a očakávania sú najmä na strane súpera, čo však neznamená, že by k súperovi cestovali nejako uvoľnene. "V Spišskej Novej Vsi nás čaká zápas č. 5. Verím, že to bude férové rozhodnutie v rozhodujúcom zápase tejto semifinálovej série. Hráme proti víťazovi základnej časti, ktorý má vysoké ambície, oveľa vyšší rozpočet a cieľ hrať finále. My sme im to rozhodne neuľahčili, čo nás teší. Chceme, aby si fanúšikovia tento duel užili a nech v ňom vyhrá lepšie družstvo," povedal tréner Zlatko Jovanovič. Predsa len, vízia premiérovej účasti BC Komárno vo finále Niké SBL, je obrovskou motiváciou pre celé družstvo. "Po nevyužitom domácom mečbale ideme na horúcu pôdu do Spišskej Novej Vsi. Boli sme vo výhodnej situácii, avšak nie je jednoduché poraziť tento tím trikrát v priebehu jedného týždňa. V rozhodujúcom zápase budú favoritom oni, rovnako sa budú môcť spoľahnúť aj na domácu podporu od fanúšikov. My však chceme odohrať našu najlepšiu 40-minútovku celej sezóny a odovzdáme na ihrisku všetko, čo v nás je a uvidíme, či nám to bude stačiť. Budú rozhodovať detaily, sústredenosť oboch tímov, či energia počas celých 40 minút zápasu. Ukázali sme počas celého ročníka, že dokážeme poraziť každého, určite nechceme v pondelok zažiť koniec sezóny," uviedol asistent trénera Ivan Djordjevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Zubák, Anton Šarišský, Peter Karniš
Kde sledovať:

Foto: Karol Scholtz