• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Sezóna 2023/2024 oficiálne odštartovala, po úvodnom televíznom predkrme je na rade ďalší chod v rámci menu 1. kola. Pokrstí Prievidza vynovenú palubovku triumfom aj v súťažnom zápase, alebo hneď na úvod získa cenný skalp Lučenec?

Niké SBL 2023/2024 - 1. kolo základnej časti (piatok 22. septembra, 19.00 h):

BC Prievidza - BKM Lučenec

Pred zápasom: Štarty do sezóny sú vo všeobecnosti veľmi dôležité, čo dodáva tomuto stretnutiu samozrejme o náboj naviac. Prievidza sa v príprave potýkala s tým, že dlho nemala k dispozícii svoju palubovku. To sa už zmenilo, oficiálny krst bol úspešný, v príprave zdolali Ostravu 75:73. Generálka im však na palubovke Olomoucka nevyšla (79:90). Ambíciou tímu z hornej Nitry je skončiť lepšie, ako tomu bolo v predchádzajúcom ročníku. Či sa im to podarí, môže naznačiť už úvodný duel. "V tíme je fantastická nálada. Myslím, že sa nám podarilo vytvoriť v šatni skvelú partiu. Momentálne je ťažké hovoriť o očakávaniach pre priebeh zápasu, lebo sezóna iba začína a tie tímy sa zatiaľ nepoznajú. Ale čo vieme, je to, že my sa chceme sústrediť sami na seba, aby sme urobili dobrú robotu, na ktorej sme sa dohodlil čo sa týka obrany, tak isto čo sa týka útoku. Musíme sa sústrediť na to, aby sme šli zápas od zápasu stále lepšie a lepšie. Verím tomu, že keď splníme všetky veci, ktoré sme si povedali, ktoré nám pripravili tréneri, tak to bude dobré," myslí si Lukáš Bolek. 

Lučenec má za sebou náročné leto, po zachovaní v Niké SBL sa situácia mohla postupne stabilizovať. K tomu sa pridali aj dobré výsledky v príprave, čo môže fanúšikom "pelikánov" dodať optimizmus. So Svitom hrali vyrovnanú partiu a záverečný prípravný duel pre nich skončil úspešne, vonku uspeli na palubovke maďarskej Nyíregyházy (83:79). Teraz by ďalší vonkajší úspech mal pre nich dvojnásobnú hodnotu. "Dobre sme trénovali, takže sme na zápas pripravení. Rolu favorita prenechávame Prievidze, keďže hrá doma, ale urobíme naše maximum, aby sme vyhrali," uviedol Vasilije Kneževič. "Tešíme sa na úvodný zápas sezóny v Prievidzi. Čaká nás ťažký súper, ktoré určite pridú podporiť v hojnom počte aj fanúšikovia. Pripravovali sme sa svedomite, verím, že sa nám podarí zahájiť sezónu výhrou," doplnil ho Ján Zorvan. 

Delegácia rozhodcov:
  • Zdenko Tomašovič, Anton Šarišský, Martina Fanfara
Kde sledovať:

Foto: Ladislav Szibilla