• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj prvú sobotu sezóny 2023/2024 sa je na čo tešiť. Televízne kamery RTVS: Šport si vybrali vicemajstrovské Komárno s novým trénerom, na jeho palubovku príde nováčik z Nitry, takže sa dočkáme regionálneho derby. Po necelom týždni si zopakujú z Baťovho pohára duel hráči Interu Bratislava a Iskry Svit. 

Niké SBL 2023/2024 - 1. kolo základnej časti (sobota 23. septembra):

Inter Bratislava - Iskra Svit (17.00 h)

Pred zápasom: Posilnený Inter ešte odohrá minimálne začiatok nového ročníka Niké SBL na Vietnamskej, ale už netrpezlivo čaká na návrat na zrekonštruované Pasienky. Zo špecifického prostredia dokázal ťažiť, k tomu sa pridali aj solídne výsledky v príprave. Budú "žlto-čierni" opäť miešať kartami od prvého kola? "Musím povedať, že reálne nikdy neviete, ako bude tím vyzerať v prvom zápase, Zvlášť, keď sme mali v príprave nejaké výsledkové výkyvy. Nemôžem povedať, že začiatok ligy prichádza v nejakom ideálnom momente. Náš cieľ je ale vyhrať zápas a začať súťaž pozitívne. Musíme využiť naše lepšie stránky a kontrolovať silné stránky súpera. Potom budeme mať šancu vyhrať. Dúfam, že aj keď hráme ešte v malej hale, ľudia, čo nás sledovali aj minulú sezónu, prídu aj teraz a prejavia nám podporu, lebo ju určite budeme potrebovať, aby chlapcom dodala energiu a my sme zabojovali o víťazstvo," vyjadril sa tréner Danilo Rakočevič. 

Sviťanom domáca previerka nevyšla podľa predstáv, ale to nič nemení na tom, že v hlavnom meste dokázali z dlhodobého pohľadu zbierať body. Cez týždeň navyše Iskra oznámila ešte posilu do svojho tímu, priestor pod košom vyplní Kanaďan Kevin Osawe. Ako budú vyzerať vynovené "medvede" pri ostrej premiére Lukáša Vargu na lavičke? 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Artjoms Ribakovs, Richard Sirocký
Kde sledovať:

 DSC 1811

BC Komárno - Slávia SPU Nitra (18.00 h)

Pred zápasom: "Diabli" plnili "stránky" v posledných dňoch nielen na našom webe vo výraznej miere. Najskôr pre mnohých prekvapivá a nečakaná výmena trénera, keď Krunoslava Krajnoviča nahradil Goran Samardžiev. Pred prvým zápasom stihli posilniť o Yusufa Mohameda. Z tohto pohľadu budú možno najsledovanejším družstvom v rámci úvodného kola nového ročníka. "Myslím si, že každý z nás sa už nevie dočkať začiatku sezóny, preto predpokladám, že o motiváciu je postarané. Nitra má vo svojom tíme veľa skúsených hráčov, na ktorých si treba dávať pozor, ale podľa mňa je kvalita na našej strane a ak sa budeme sústrediť na to, čo máme a vydržíme hrať celých 40 minút, tak môžeme pomýšľať na úspešný vstup do novej sezóny," myslí si Martin Danielič. 

Nemenej patričná pozornosť bude aj na nováčika z Nitry. Klub spod Zobora je v Niké SBL späť po 6 rokoch a návrat hlásia aj viaceré známe tváre. Zaujímavý mix skúseností s mladíckou dravosťou pod taktovkou ostrieľaného trénera Ľubomíra Urbana, to sú hlavne ingrediencie Nitranov. Príde hneď pri prvej možnosti víťazstvo a navyše proti vicemajstrovi? "Pripravovali sme sa na Komárno, videli sme ho hrať na Federálnom pohári, na prípravných zápasoch. Všetky tieto prípravy však dostali škrt cez rozpočet, pretože Komárno znenazdajky vymenilo hlavného trénera. Ten má zhruba 10 dní na prípravu a my nevieme, či niečo zmení, alebo bude pokračovať… Každopádne, Komárno netreba zvlášť predstavovať, je to úspešný finalista a úspešný nováčik spred dvoch rokov, takže nás určite nečaká nič ľahké. My ideme do Komárna samozrejme s rešpektom, ale určite nie ustráchaní. V prvom rade chceme otestovať, aká je naša úroveň voči špičkovému ligovému celku, lebo to je skutočne to, čo nám prípravné zápasy nedokázali odhaliť," prezradil tréner Ľubomír Urban. 

Delegácia rozhodcov:
  • Marek Kúkelčík, Eduard Uhrin, Jakub Izák
Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix, Lukáš Droppan