• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po krátkej pauze teraz do toho Niké SBL šliapne na plné obrátky. Druhé kolo štartuje troma sobotňajšími zápasmi, na svoju premiéru v sezóne sa najviac teší Handlová. Späť doma sú po dlhej dobe Spišskí Rytieri a Lučenec, oba tímy sa pokúsia odčiniť zaváhania z úvodu nového ročníka. 

Niké SBL 2023/2024 - 2. kolo základnej časti (sobota 30. septembra, 18.00 h):

MBK Baník Handlová - Iskra Svit

Pred zápasom: "Baníci" museli najdlhšie čakať na začiatok sezóny 2023/2024, v prvom kole totiž mali voľno. Využili ho aktívne, úspešným prípravným stretnutím na palubovke rakúskeho St. Pöltenu (99:93 po predĺžení). "Čaká nás prvý zápas sezóny, na ktorý sa všetci veľmi tešíme. Máme za sebou poctivú predsezónnu prípravu. Verím, že v premiérovom vystúpení pred svojimi fanúšikmi predvedieme bojovný výkon na hranici našich možností. Od chlapcov očakávam, že vydajú zo seba maximum najmä v obrane. Svit je kvalitný tím, ktorý toto konštatovanie potvrdil už v zápase prvého kola, v rámci ktorého bodoval na Interi. Má kvalitu na každom jednom poste a je vedený vynikajúcim a skúseným trénerom. V sobotu očakávam náročný duel," uviedol tréner Nenad Miloševič. Zaujímavosťou Handlovou je fakt, že v príprave nenašli premožiteľa. Túto sériu by si radi preniesli aj do účinkovania v Niké SBL. "Po dlhej a svedomitej príprave konečne prichádza okamih, na ktorý sme sa všetci tak veľmi tešili. Ligový kolotoč sa roztáča a my naň chceme nasadnúť s cieľom zvíťaziť. Uvedomujeme si, že nielen my, ale i naši súperi sa poctivo pripravovali a na ich súpiskách figurujú nové mená, ktoré majú kvalitu. Svit prešiel výraznými zmenami a už v prvom kole naznačil, že má vysoké ambície. My sa ale musíme pozerať sami na seba. Som si istý, že pokiaľ budeme koncentrovane plniť všetko, na čom sme doposiaľ pracovali, o víťazstvo sa obávať nemusíme. Svojim spoluhráčom a trénerovi verím. Nálada v šatni je skvelá a každý z nás nastúpi na palubovku s veľkou chuťou. Dúfam, že podpora príde aj z tribún handlovskej športovej haly a spolu to dotiahneme do úspešnej ligovej premiéry," dodal Branislav Pipíška. 

Svit príde na hornú Nitru s cieľom získať ďalší vonkajší úspech, čo by mladému kolektívu pod taktovkou trénera Lukáša Vargu rozhodne pomohlo. V hlavnom meste ukázala Iskra svoju silu, ked dokázala zdolať Inter Bratislava 84:71. Zatiaľ je to jediné víťazstvo tímu na súperovej palubovke v sezóne 2023/2024, teraz majú "medvede" šancu pridať ďalšie. Krátka zápasová prestávka určite prišla vhod, mohli sa viac zohrať s najnovšou posilou v tíme, Kevinom Osawem. "Víťazstvo v Handlovej sa rodí veľmi ťažko, čiže nesmieme nič podceniť. Do zapasu musíme vstúpiť koncentrovane v útoku, ale aj v obrane. Myslím si, že sme mali dostatok času pripraviť sa na tento zápas," myslí si Šimon Turza. 

Delegácia rozhodcov:
  • Peter Ženiš, Jakub Izák, Richard Sirocký
Kde sledovať: 

inter svit 25 

BKM Lučenec - BC Komárno

Pred zápasom: Lučenec zažil veľmi ťažký a náročný vstup do sezóny, od Prievidze schytal v prvom polčase silný direkt a nevyzeralo to s ním práve najlepšie. V druhom polčase sa už herný prejav a výkon "pelikánov" evidentne zlepšil, ale stále z toho bola v konečnom výsledku výraznejšia prehra. Je jasné, na čom treba pracovať a najmä pred domácimi fanúšikmi budú hráči motivovaní podať oveľa lepší výkon. 

Vicemajster to na úvod nemal jednoduché, ale v regionálnom derby napokon pretlačil nováčika z Nitry (85:79). Pre Komárno veľmi povzbudivá vec na základe trénerskej zmeny pred začiatkom sezóny a tiež hráčskych rošád. Dlhšia prestávka medzi stretnutiami môže mať pre nich cenu zlata, viac sa mohli zoznámiť s novým trénerom - Goranom Samardžievom, a tiež Yusufom Mohamedom. "Pred nami je veľmi náročný zápas na palubovke súpera, Lučenec hral zle vo svojom prvom stretnutí a určite sa budú chcieť revanšovať pred domácimi fanúšikmi. Musíme odpovedať na ich agresívnu hru, veľa sa hýbať a postrážiť si doskoky. Ak sa nám toto podarí dodržať, môžeme pomýšľať na úspech. Sila a kvalita hráčov Lučenca je pre nás známa, vieme, na koho si máme dať pozor a sme pripravení odohrať tento súboj, verím, že v skvelej atmosfére," prezradil asistent trénera Ivan Djordjevič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Anton Šarišský, Stanislav Bara, Mária Donovalová
Kde sledovať: 

 25

Spišskí Rytieri - BC Prievidza

Pred zápasom: Po takmer pol roku, od osudného semifinálového duelu s Komárnom, ktoré stálo Spišských Rytierov postup do finále, začínajú teraz doma novú kampaň. V prvom kole síce neuspeli proti majstrovi z Levíc (74:89), ale pozitívom bol návrat do boja o víťazstvo s Patriotmi. Práve tieto veci by radi preniesli do duelu pred svojimi fanúšikmi a zaznamenali prvý úspech v sezóne 2023/2024. "Naposledy sme doma hrali 1. mája a tak verím, že Spišiaci sú hladní po basketbale a príde plný dom. Nesmierne sa tešíme na domáci zápas, ja pevne verím, že chlapci mi dajú darček k môjmu životnému jubileu. Čaká nás mimoriadne disponovaná Prievidza, ktorá v prvom kole presvedčivo zdolala Lučenec. Je len úvod sezóny, nič netreba podceňovať, ani preceňovať, určite nás nečaká nič ľahké. Samozrejme, že pôjdeme po výhre, určite chceme fanúšikom pripraviť pekný večer," vyhlásil asistent trénera Erich Korfanta. 

Prievidza úspešne pokrstila aj oficiálnou cestou zrekonštruovanú palubovku, Lučencu nedala nádej na úspech (78:58). O začiatkoch sezón sa hovorí, že sú dôležité a pre Sašu Jankoviča to bolo prvé víťazstvo v pozícii hlavného trénera. Už s väčším sebavedomím a pohodou môžu cestovať na Spiš, kde by pri ideálnom scenári radi nadviazali na domáce vystúpenie. „Myslím si, že v sobotu bude kľúčom obrana a následne náš protiútok, rovnako sa musíme sústrediť po celých 40 minút. Oni majú síce určite dobrý tím, no ak zostaneme koncentrovaní a budeme robiť to, čo sme si hovorili pred zápasom, tak môžeme zvíťaziť," myslí si Matija Radovič. 

Delegácia rozhodcov:
  • Martin Margala, Peter Karniš, Vladimír Karnay
Kde sledovať: 

Foto: Ľuboslav Kurinec, Vladimír Dorňák, Ladislav Szibilla